Cele mai bune firme din județ, în ultimii zece ani. Premianții Iașului

Sunt câteva firme în Iași abonate la locul întâi cu coroniță în topul realizat anual de mai-marii economiei ieșene, industriașii fără firmă, specialiștii de la Camera de Comerț și Industrie. În ultimii ani acestea se pare că au bătut orice altă companie din județ la toate capitolele, fie că este vorba de cifră de afaceri, profit sau export.

Nu-i nimic nou și ciudat în faptul că Antibiotice SA s-a clasat din 2004 și până acum pe primul loc în top la categoria sa. Antibiotice_IasiDoar „joacă” aproape singură în aceasta, restul firmelor din domeniu din județ fiind fie prea mici, fie neavând istoria din spatele companiei care se laudă că pune în pastilele colorate „Știință și suflet”.

Ceramica SA este o altă companie care are locul asigurat din 2004 și până acum. Acest lucru este ușor de explicat inclusiv prin cifrele pe care compania le-a raportat către Ministerul Finanțelor pe anul trecut: cifră de afaceri de 63,9 milioane de lei, venituri de 76,4 milioane și un profit frumușel de nu mai puțin de 2,2 milioane de lei.

Compania DAS SRL a ocupat o singură dată poziția a doua în top din 2004 și până acum. Drept dovadă pentru performanțele sale stau cifrele fiscale raportate pentru anul trecut. Societatea cu 452 de salariați a avut un profit de peste 17 milioane de lei și o cifră de afaceri de peste 151 de milioane de lei.

Tot pe locul I în ultimii ani s-a clasat și Fiterman Pharma, unul dintre competitorii Antibiotice SA, doar că într-o grupă valorică mai mică.IasiTex

Tot cu coroniță a încheiat anul trecut și compania Iasitex SA, la fel cum a făcut-o și în ultimii zece ani. Numai că, dacă ar fi să analizăm situația societății patronate de omul de afaceri Ștefan Vuza, lucrurile nu stau tocmai roz. În pofida unei cifre de afaceri de 35,6 milioane de lei, firma a raportat un profit de doar 70.365 de lei.

Companiile Remat SA și Rompak SRL întregesc clasamentul societăților care au primit din 2004 și până acum constant laurii victoriei în lupta cu criza economică. Cea dintâi face bani frumoși din comerțul cu fier vechi. Cifra de afaceri netă a companiei în 2012 a fost de 169,2 milioane, iar profitul de 2,5 milioane de lei. Cei de la Rompak au raportat venituri totale de 101,1 milioane de lei și profit de 14,7 milioane din fabricarea de produse alimentare.

Coro Niță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *