Chinezii de la Palas, trataţi cu sictir de angajator

Sătui să fie umiliţi de angajatori, muncitorii chinezi care lucrează la şantierul Palas, au protestat, vineri, pentru a treia oară. 31 dintre ei au ieşit cu pancarte în stradă, nemulţumiţi de faptul că au primit mai puţini bani decât li s-a promis iniţial.

,,Bani câştigaţi cu greu! Vrem să ne întoarcem acasă!”, au scris protestatarii pe nişte pancarte atât în română, cât şi în chineză şi engleză. Ca să înţeleagă toată lumea.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Pentru a se muşamaliza problema acestor chinezi muncitori dar comunişti, poarta şantierului de la Palas a fost blocată de un autobuz de la RATP, iar în zonă s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, speriaţi de faptul că unii dintre asiatici au ameninţat că se aruncă de pe clădiri dacă nu primesc banii.  Mai mult, ei sunt hotărâţi să intre în greva foamei, solicitând închiderea bucătăriei de la şantierul Palas. Păcat de orezul cu pui la ceaun Made in China care se executa cu mare talent acolo!

În schimb, liderul firmei  de recrutare care i-a adus în România, Li Cai, a declarat că protestatarii nu mai au contract şi că cer mai mulţi bani decât merită:

,,Chiar dacă contractul dintre compania românească şi cea chineză s-a încheiat, aceşti 31 de oameni nu vor să plece acasă şi nici să muncească. Nu sunt mulţumiţi de salarii şi vor mai mulţi bani”, ne-a spus Li Cai.

Acum, dilema ieşenilor care au asistat fără să vrea la manifestaţia de protest, a rămas aceeaşi, chiar dacă „piticii galbeni” au fost dispersaţi rapid de paşnicii noştri jandarmi: i-a pus Fenechiu să lucreze gratis la hotelul pe care-l ridică în complexul Palas, sau chinezilor a început să le placă democraţia originală românească?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *