Cine a pus gheara pe Baia Turcească?

De necrezut! O parte din faimoasa baie turcească din spatele Mitropoliei, pentru care guvernul turc e în stare să dea o găleată cu bani ca să o restaureze şi s-o redea circuitului turistic, a fost pusă în posesia unui individ pe nume Ioan Teşu. Două aspecte bat la ochi: 1. Baia Turcească este o clădire de patrimoniu, din secolul al XVIII-lea 2. Ioan Teşu a fost director al RAJAC, actualmente APA Vital.

„Aşa este: un fost director de la RAJAC locuieşte acolo. E proprietate privată luată de la fosta regie cu mult înainte ca aceasta să fie dată în administrarea Primăriei. Nu plăteşte chirie, e clădirea dumnealui!”, explică Letiţia Palaga, director la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) Iaşi.

Baia Turcească este situată în spatele Mitropoliei. Istoria clădirii începe în a doua jumătate a secolului XVIII, când edilii au oferit localnicilor un loc pentru igienizare. Destinaţia ei s-a păstrat până în 2000, când Baia Turcească a fost închisă. La acea vreme, Baia se afla în administraţia RAJAC (SC ApaVital SA), apoi a trecut în administrarea Primăriei Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *