Ciocnire între titani: Ionescu şi Rădeanu, agonia şi extazul imobiliar al Iaşului

Din informaţii venite pe surse, se pare că Hotelul Europa al milionarului Ghiţă Ionescu nu va mai fi singura fantomă edilitară care bântuie prin zona Târgu Cucu. Curând, chiar peste drum de hotel, omul de afaceri Constantin Rădeanu va construi un bloc turn. Astfel, vom avea un complex imobiliar la fel de impozant ca răposatele turnuri gemene ale New Yorkului. Deocamdată, cei doi investitori au avut o discuţie despre ce se întâmplă în zonă, totul în cea mai mare discreţie. Nu şi pentru „Bârfa de Iaşi” care a intrat în posesia stenogramei.

Ghiţă Ionescu: Salut, Costică, ce faci? Ghiţă te deranjează.
Constantin Rădeanu: Ghiţă de la portiţa Europei?

Da, da, lasă vrăjelile. Hai zi, ce vrei să construieşti peste drum de mine?
Păi, m-am gândit ca nu numai hotelul tău să facă umbră degeaba prin zonă, aşa că voi ridica şi eu un zgârie – nori, ca să aibă şi Iaşul un centru de afaceri european, aşa, ca un fel de Frankfurt.

Frankfurt vine de la furt de franc? Hai, zi, bagi aluzii din astea?
No, eşti prea stresat, Ghiţă. Mai bine zi-mi, ce se mai aude cu Hiltonul, mai vin băieţii ăia să investească în hotelul tău?

Vin, cum să nu vină? Deocamdată, au adus nişte prosoape brodate şi nişte săpun Cheia. Aşa vor ei, un stil mai vintage, potrivit pentru turismul nostru sindicalist. Ba chiar vor să doteze barul cu sifon şi Vermut.
Te-ai scos, vei da lovitura cu stilul ăsta retro. Dacă laşi neatinse şi pânzele de păianjen din camere şi bagi o notă discretă de igrasie, poţi spune că ţi-a pus Hiltonul mâna-n cap.

Bine, bine, văd că nu te laşi. Aşa eram şi eu, mare şmecher acum vreo 10 – 15 ani. Lasă că te văd ce-o să mai zici peste vreo 2 – 3 ani, când o să-ţi cadă şi ţie tencuiala de pe casa de bani.
Nee, eu folosesc tehnici asiatice de conservare a tenului financiar, că doar nu degeaba am deschis ditamai E-Grosul de chinezării. Pentru că-mi eşti prieten, ţi-aş recomanda şi ţie nişte alifii, poate te mai duci pe undeva şi ai nevoie de uns uşi care scârţâie. Sau poate că ăia de la Hilton au uşi glisante sau rotative, cine ştie.

Bine, Costică, abia aştept să te văd la primele lopeţi date la fundaţie. Să vezi cum e să transpiri pentru fiecare bulgăre de pământ.
Dar tu crezi că am băgat un milion de lei în terenul ăla ca să mă duc să sap cu deştele? Stai liniştit, munca e pentru buldozere, nu pentru oameni fini ca noi. Apropo de fineţuri, dai şi tu un Vermut la barul tău de la Europa? Hai că vin eu cu nişte sardine şi-o franzelă intermediară. Ca-n vremurile noastre bune, Ghiţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *