Codul lui Işan e, de fapt, plevuşcă

Vasile-Isan

Vasile Işan

După ce, în urmă cu aproape doi ani, rectorul Universităţii Cuza, Vasile Işan, impunea un nou Regulament de etică profesională, cum ar fi înlăturarea nepotismului, sau suspendarea profesorilor cu funcţii politice, iată că, acum, acelaşi rector “uită” de măsurile absurde, bune de luat atunci când vine vorba de prestigiul instituţiei în care este tartor.

Neconstituţional după unii, ori drastic după alţii, un lucru e sigur: din toate prevederile regulamentului lipseşte un element esenţial, adică măsura suspendării celor acuzaţi de colaborarea cu fosta Securitate. În speţă, e vorba de prorectorul Gheorghe Popa, profesor cu veleităţi de preot, arătat cu degetul de către CNSAS că ar fi turnat niscaiva persoane.

“Nu pot să vă spun nimic, voi face o conferinţă de presă atunci când procesul va fi terminat”, a declarat „duhovnicul” Popa.

De menţionat ar fi că procesul amintit nici nu a început, semn că demisia de onoare sau autosuspendarea rămân un subiect tabu (dar imperios necesar într-o societate de nivel înalt, care se pretinde a fi onorabilă).

Secretara rectorului, cerberul de la uşă

În încercarea de a afla detalii privitoare la Regulament, precum şi poziţia oficială a rectorului UAIC, ne-am izbit, la propriu, de secretara rectorului Vasile Işan care ne-a sugerat… plimbarea pe Copou, pe motiv că oricine am fi, trebuie musai să ne înscriem în audienţă la rector. Sau să facem o „notă informativă” detaliată, că la şefi încă se mai poartă obiceiul. Altfel, domnul rector nu poate fi deranjat, întrucât vorbeşte la telefon. Şi vorbeşte, şi vorbeşte… că pentru asta a fost inventat Mastercardul şi taxele de şcolarizare.

În rest, numai de bine dom’ rector, că frumoasă gaşcă ţi-ai mai ales!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *