Consilieră perpedes şi şomeră

Şmecheră de Bucale, lăsată fără permis de conducere şi dată afară

Sorina-Petronela-Tone

Sorina Petronela Tone

Aşa, da! Sorina Petronela Ţone, consiliera secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Eusebiu Popa Pistru, a fost prinsă de poliţişti circulând pe ruta Iaşi – Leţcani, cu 156 km la oră.
Poliţiştii rutieri ieşeni au dat, recent, o grea lovitură de imagine Ministerului Transporturilor. Sorina Petronela Ţone, în vârstă de 33 de ani, consilier la cabinetul secretarului de stat Eusebiu Popa Pistru, a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost prinsă conducând maşina personală cu 156 de kilometri la oră, pe şoseaua Iaşi – Leţcani, în afara localităţii. Demnitarul a fost înregistrat de radar, circulând cu peste 150 de kilometri la oră pe un sector de drum unde viteza este limitată la 100 de kilometri la oră.  Imediat după ce a rămas pieton, Sorina a declarat că era în timpul său liber şi că se întorcea spre Bucureşti, de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

„Poliţiştii nu au făcut altceva decât să mă provoace. Am fost urmărită până am ieşit din localitate pentru ca ei să poată să mă prindă cu radarul. A fost o provocare pe faţă, ordinară.  Poliţistul mi-a transmis la final că şeful lui i-ar fi spus să-mi ia carnetul”, a arătat nervoasă Ţone.

Explicaţia şmecherei de Bucale este însă una hilară şi nu are nu are nici un fel de logică.

Ţone a fost dată afară

După ce a aflat din presă de „năzbâtiile” de la Iaşi ale consilierei, şefa cea mare de la Transporturi, Anca Boagiu, i-a cerut secretarului de stat, adică şefului direct al lui Ţone, să o dea afară pe aceasta:

„Doamna Ţone a  dovedit că nu este potrivită pentru o  funcţie publică în cabinetul unui  demnitar. Prin atitudinea şi comportamentul său, consider că Ţone a adus grave prejudicii de imagine Ministerului Transporturilor. Oamenii ce deţin funcţii  publice trebuie să fie primii care respectă  legea. Cei care nu o fac, trebuie să raspunda  la fel ca orice alt cetăţean”, a susţinut Boagiu, într-un comunicat transmis presei locale şi naţionale.

Secretarul de stat, Eusebiu Pistru, a acceptat propunerea ministrului şi a dispus eliberarea din funcţie a consilierei vitezomane . „Doamna Sorina Ţone a fost  angajată la noi până astăzi 01.09.2011, în funcţia de  consilier personal la cabinetul secretarului  de stat”, a confirmat sec, Ministerul Transporturilor.

Un trecut dubios, plin de controverse penale

Trecutul consilierei de la Transporturi este unul extrem de întunecat. Sorina Ţone a fost arestată pentru 6 luni de zile, în 2004, după ce a primit mită de la administratorii mai multor firme cărora le promitea obţinerea unor carnete cu foi de parcurs  pentru transport internaţional de persoane.  După numai o jumătate de an petrecută după gratii, femeia a fost condamnată la închisoare cu suspendare.  Ulterior, ea a ajuns consiliera personală a unui secretar de stat. Ca la noi, la nimenea!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *