Cu toate cărţile pe masă

Celebrul avocat ieşean Mihail Vlasov figurează drept parte vătămată într-o amplă anchetă a Parchetului General iniţiată asupra unor clanuri de interlopi bucureşteni. Conform dosarului, actualul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României ar fi împrumutat sume imense de bani de la diverşi cămătari, pentru a le juca la ruletă. Însă Vlasov nu recunoaşte nimic, declarând anchetatorilor: „Nu-mi amintesc să fi împrumutat de la niciunul din aceştia bani. Este posibil ca în momentul de joc să fi împrumutat bani, dar nu-mi amintesc”.

Ce nu ştiu anchetatorii e că Mihail Vlasov a fost filat luni de zile de un reporter sub acoperire al Bârfei de Iaşi, manevră prin care jurnalistul a reuşit să afle lucruri incredibile din viaţa de gambler a avocatului. Iată ce şi-a notat reporterul de investigaţii în carnetul său, de-a lungul extenuantelor nopţi petrecute în cazinouri:

  • 15 mai 2013, ora 22.00 – În cazino a intrat Mişu Vlasov. S-a aşezat la ruletă, plasând pe masă câţiva săculeţi ce păreau plini de monezi. Crupierul i-a desfăcut şi a constatat că erau 540 de monezi de 50 de bani. Vlasov s-a scuzat, spunând că atât a reuşit să strângă din cărucioarele de la Kaufland. A fost invitat afară.
  • 20 iunie 2013, ora 23.00 – În cazino a intrat Mişu Vlasov. Purta un trening al echipei naţionale de fotbal. S-a aşezat la ruletă, a pierdut toţi banii. Disperat, s-a dezbrăcat de trening, strigând că-l lasă amanet. Atunci a intrat Piţurcă, doar în slipi, i-a smuls treningul din mână lui Vlasov şi a ieşit înjurând. Din ce am înţeles, era la rândul lui dator la cazinoul de alături. Vlasov a ieşit şi el, revenind în bermude marca Cătălin Botezatu, cu buzunare doar la spate.
  • 17 august 2013, ora 2.00 – În cazino a intrat Mişu Vlasov. Nu ştiu când a ieşit, pentru că băgasem şi eu 10 lei la păcănele şi m-a prins jocul.
  • 19 august 2013, ora 21.00 – În cazino a intrat Mişu Vlasov. Din 10 lei băgaţi acum două zile, am câştigat vreo douăzeci de mii de lei. Noi. Mă gândesc să dau naibii munca la ziar. Vlasov o fi ieşit, ce treabă am eu cu el?
  • 25 august 2013, ora 22.30 – Am bulan. Deja am câştigat vreo şapte mii de euro. Vlasov vine pe lângă mine, mă adulmecă, zâmbind şmecherește. Cică să-i dau împrumut măcar o mie de euro. I-am tăiat-o scurt: “Valea, moşule!” Mi s-a părut că schelălăie, dar nu sunt sigur, deja îmi intrase un full de dame.
  • 1 septembrie 2013, ora 23.00 – Ştie careva unde stă Mişu Vlasov? I-am dat o sută de lei să-mi ia ţigări şi nu s-a mai întors.
  • 12 septembrie 2013, ora 22.00 – Am pierdut toate lovelele. În cazino a intrat Mişu Vlasov. Şi-a pus o bancnotă de zece euro în buzunarul de sus al sacoului, la vedere. Ne salutăm discret. Ca doi colegi de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *