Cumătrul Unistil îşi bagă angajaţii în groapă

Vasile Puscasu

Vasile Puscasu

O angajată a mogulului Unistil, Vasile Puşcaşu, bucătăreasă la Motelul Bucium, a fost la un pas de a-şi da obştescul sfârşit din cauza oboselii şi căldurii insuportabile de la locul de muncă. Săptămâna trecută, ziua în amiaza mare, Mihaela Carp, în vârstă de 28 de ani, a căzut ca secerată în bucătăria jupânului Puşcaşu, speriindu-i groaznic pe chelneri şi pe ospătari. Colegii de la Motel au sărit, cu mic cu mare, să-i acorde victimei primul ajutor dar, pentru că aceasta nu-şi mai revenea în simţiri, a fost apelat numărul de urgenţă 112. Un echipaj medical al Ambulanţei, ajuns imediat la faţa locului, a constatat că bucătăreasa a avut o stare de leşin, ori lipotimie, în termeni medicali, cauzată de oboseală dar şi de şederea prelungită în picioare. Starea de leşin (lipotimia) se manifestă în special la persoanele cu un dezechilibru al sistemului nervos vegetativ, fapt care favorizează scăderea presiunii arteriale a sângelui în creier pentru câteva minute. Persoana respectivă devine palidă, transpiră abundent, simte cum i se împăienjeneşte privirea, îşi pierde cunoştinţa şi cade.

Bucătăreasa a căzut din picioare de muncă iar patronul de beutură

Cea mai frecventă cauză a leşinului este şederea prelungită în picioare la locul de muncă a persoanelor care au tensiunea arterială scăzută, mai ales după expunerea la căldură sau la soare. Ulterior, bucătăreasa a fost transportată la spital pentru investigaţiile medicale de rigoare. Deşi muncesc de le pocnesc ochii în cap şi li se înfierbântă deseori sângele în creier, angajaţilor de la Motelul Bucium le-a fost teamă să le spună doctorilor cum sunt ei exploataţi. Şi totul, de frică să nu-şi piardă locul de muncă.

În loc de final, reamintim cititorilor că jupânul Vasile Puşcaşu a fost la un pas de a se transforma în îngeraş, la sfârşitul anului trecut, când s-a prăbuşit lat la podea, în urma unei crize de inimă. Numai că diferenţa dintre ditamai patronul şi bucătăreasa Mihaela e una de nuanţă. Cumătrul Unistil a sărbăutorit până n-a mai putut împreună cu neamurile şi “colegii” transportatori, iar bucătăreasa a căzut din picioare, de epuizare şi de atâta muncă. Norocul lui Puşcaşu a fost că la petrecere era şi directorul tehnic al Primăriei, Mihai Chirica, care, ştiind procedura, i-a acordat primul ajutor, salvându-i viaţa.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *