Dana Rogoz, Aylin Cadîr, Laura Cosoi, Adela Popescu, Crina Semciuc şi Sore Mihalache ne împartăşesc amintiri şi planuri de 1 mai

Cinci vedete şi secretele lor de 1 mai- întâmplări inedite şi experienţe de neuitat.

Aylin Cadîr

“Trebuie specificat din capul locului că nu sunt genul petrecăreţ. 1 mai pentru mine este o zi liberă. Dacă merg la mare, merg la Constanţa să-mi văd parinţii, o vizitez pe bunica, şi mă relaxez acasă la Neptun. Anul ăsta probabil că o să fiu la repetiţii cu trupa.
Cel mai frumos la mare e cu câteva zile înainte de 1 mai, când nu este aglomerat. Soţul meu şi cu mine ne urcăm pe biciclete şi ne plimbăm prin staţiuni, din Neptun până în Mangalia şi înapoi până la cherhanaua din Olimp. Iar ca să eviţi mulţimea din ce în ce mai scnumeroasă de câini comunitari înfometaţi, o variantă mai sigură ar fi să inchiriezi o maşină aşa cum am făcut şi noi.“
Dana Rogoz
“Am petrecut de câteva ori 1 Mai în Vama Veche. Nu pentru că eu aş fi fost vreo mare fană a acestui gen de distracţie, ci pentru că m-am supus de fiecare dată majorităţii. Şi ce-i drept când eşti plecat cu toată gaşca de prieteni se adună şi zilele (şi mai ales nopţile) memorabile. Ei bine una dintre aceste nopţi a fost chiar noaptea de Înviere de acum câţiva ani când Paştele a căzut de 1 Mai.
Eu şi Radu, soţul meu, trebuia să alegem între două obiceiuri pe care le respectăm an de an – mersul la biserică în Noaptea Sfântă pentru a lua Lumină şi escapada de 1 Mai în Vamă. În cele din urmă am ales varianta c, adică ambele de mai sus. Până la urmă slujba de Înviere s-a ţinut şi în micuţa biserică din Vama Veche, în curtea căreia ne strânsesem cei mai credincioşi rockeri şi hipioţi. Sincer, mă şi minunam cât de liniştită era atmosfera din timpul slujbei şi mă mustra conştiinţa că pusesem la îndoială conduita vamaioţilor într-o astfel de situaţie, când de undeva din spatele nostru şi nu dinspre intrarea în biserică a început să vină lumina. Lumânările se aprindeau una de la cealaltă, conform tradiţiei, deşi părea a fi prea devreme…Sigur că nu exista nici o staţie care să ajute ca slujba să poată fi auzită bine de toată lumea, aşa că mă gândeam că poate am ratat eu momentul în care preotul ieşise cu Lumina afară. Dar nu, la un moment dat s-a auzit îndemnul preotului: Veniţi să luaţi Lumină! Dar ce să vezi, toţi enoriaşii (printre care şi noi) aveam de mult lumânările aprinse.
Am aflat mai târziu că „lumina” care a pornit de undeva din spatele nostru nu venea de la Ierusalim, ci de la nişte brichete ale unor băieţi cu chef de glume. N-aveam cum să ne supărăm prea tare, doar la ce te puteai aştepta de la un Paste de 1 Mai în Vama Veche?!”
Laura Cosoi
“Nu merg la mare de 1 mai pentru că mi se pare prea aglomerat. Cum programul meu este flexibil, pot alege liniştită altă dată. Anul acesta rămân în Bucureşti de 1 mai. Probabil voi merge la pădure, la un picnic cu prietenii.”
Adela Popescu
“În ultimii doi ani, de când colaborez cu DJProject, de 1 mai am cântat, şi la mare dar şi prin alte locuri. Niciodată nu mi-a plăcut să merg pe litoral de 1 mai. De cele mai multe ori era frig, vânt şi preţuri exagerat de mari. Am preferat mereu un grătar într-o grădină sau un pahar de vin alb sec într-un restaurant din centru.
Cea mai simpatică amintire de 1 mai o am de acasă, de la Susani. Eram prin clasa a 6-a. Petrecerile de 1 mai se ţineau pe dealul Frumuşica, un deal împădurit, cu un luminiş frumos unde se organiza adunarea noastră. De acasă până acolo erau cam 10 km aşa că, într-un an, un vecin a făcut rost de un tractor cu remorcă şi ne-a adunat pe toţi. A fost mare, mare distracţie. Atunci a făcut fratele meu prima hernie de disc. După masă, am jucat lapte gros. De-atunci, vertebra buclucaşă este numită Frumuşica.”
Sore Mihalache
“În mod normal, de 1 mai sunt pe scenă cu echipa mea şi sincer, aşa îmi place cel mai mult să îmi petrec această zi. De altfel, toate sărbătorile le petrec pe scenă şi nu regret o clipă această decizie. În altă ordine de idei, de un 1 mai, acum câţiva ani, a trebuit să îmi anulez tot programul pentru că m-am operat de urgenţă de apendicită şi petrecerea s-a mutat la mine acasă, unde prietenii şi familia au pregătit masa în jurul patului meu.“
Crina Semciuc
„Nu am fost niciodată la mare de 1 Mai, dar voi merge anul acesta. Sunt sigură că o să mă distrez la petrecerea Selfie unde ne-am propus să facem cea mai tare poză de 1 mai şi cel mai mare selfie.”
Sursa: one

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *