De ce nu se mai promovează Bacul?

Nici cea de a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an nu a avut rezultatele dorite de elevi sau părinţi, deşi aceştia au avut suficient timp la dispoziţie pentru a se pregăti.

Scuza Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a fost că majoritatea candidaţilor provin din promoţiile anterioare, unde mulţi au avut de susţinut o singură probă şi, de aceea, nu se poate compara procentul de promovabilitate din sesiunea iunie-iulie 2011, cu promovabilitatea din toamnă.

,,Una dintre problemele cu care ne confruntăm este absenteismul. Reducerea acestui fenomen este una dintre direcţiile prioritare de acţiune ale ISJ Iaşi pentru anul şcolar 2011-2012”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt al ISJ Iaşi, Sabina Manea.

Dacă iniţial procentul de promovabilitate, în această sesiune a Bacului, a fost la Iaşi de 18,84%, în urma soluţionării contestaţiilor, acesta a crescut la 20.01%.

Un număr de 133 de teze au obţinut note mai mici decât nota iniţială, 80 de teze au primit o notă mai mare decât cea iniţială, iar 14 note care iniţial erau peste 5, în urma recorectării, au scăzut sub 5.

,,S-au propus planuri de măsuri şi vom urmări dacă acestea sunt aplicate. De asemenea, vă asigur că se va acorda toată atenţia cuvenită aspectelor legate de eficienţa muncii depuse de cadrele didactice”, a conchis Sabina Manea.

Asigurările date de barosanii de la ISJ nu încălzesc, totuşi, cu nimic părinţii şi elevii care au cheltuit sume exorbitante pentru pregătirea de Bac şi, din cât se vede, nici „generala” Romaniuc şi nici „gânditorii” care o consiliază (inclusiv presarii care-i fac imagine pe bani grei – cam 2.000 de epuroi pe lună) nu au de gând să-şi asume vreo responsabilitate. Că, oricum, tot alţii sunt de vină! Talibanii din Afganistan, de exemplu, că din cauza lor armata română cheltuie mai mulţi bani decât bugetul pe 10 ani dat pentru Educaţie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *