Demisia lui Cseke Attila, „o manifestare de orgoliu“

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

Doctorul Tudor Ciuhodaru consideră demisia Ministrului Sănătății, Cseke Attila, drept o manifestare de orgoliu, fără nicio legătură cu onoarea.

,,Ministrul Sanatatii ar fi trebuit să-și dea în fiecare zi demisia pentru dezastrul politicilor din sănătate și incompetența factorilor decizionali. Ministru nu a votat inițiativa legislativă prin care ceream 5% din PIB pentru sănătate și nici nu a demisionat când sănătății i s-a alocat un buget mizer. A preferat să rămână acolo, fără a fi afectat de morțile evitabile din mandatul său, care se adaugă celor 60.000 de morți evitabile, cauzate de organizarea sistemului pe care l-a condus spre eșafod. Nu, nu este un act de onoare ci doar o mare răbufnire de orgoliu!  Așteptam doar ca acest orgoliu să fie contagios printre cei care conduc sănătatea cu carnete de partid“, a spus Tudor Ciuhodaru.

În schimb, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, consideră că gestul lui Cseke Attila a fost un protest la adresa celor fac bugetul: „Există oarecum o subiectivitate în ceea ce priveşte sistemul sanitar, o ipocrizie în declaraţii întrucât sănătatea este privită ca ceva important, însă lucrurile stau cu totul altfel. Întreg sistemul este tratat ca o Cenuşăreasă. Orice ministru ar fi procedat la fel, decizia sa fiind un protest faţă de cei care fac bugetul“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *