Din ciclul „Vârsta nu te scutește de prostie”. Dangă trage clopotele

Ascensiunea lui Marius Dangă în PNL Iaşi este una de-a dreptul fulminantă. După ce recent a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a liberalilor, Dangă se ocupă acum şi de campania electorală pentru europarlamentare. Pus în faţa acestei noi provocări, Marius Dangă s-a pus serios pe treabă, întocmindu-şi un plan amănunţit de lucru. Bârfa de Iaşi a pus mâna pe primele puncte ale programului, pe care vi le prezintă în exclusivitate.

25 aprilie, ora 0.00 – De pornit cu Andrei Muraru într-un tur nocturn care să se încheie în cartierul său de baştină, Tătăraşi. Problemă: de când s-a mutat la Bucureşti, Muraru a uitat până şi unde arunca chiştoacele de ţigări prin Iaşi. Întrebare: Cum să-l fac să pară ieşean? Soluţie: Pornim acţiunea noaptea, îi punem un fular galben căuş în gură, să nu scoată vreun sunet, ca să nu se prindă lumea că are accent de Bucureşti.

25 aprilie, ora 12.00 – Muraru a fost confundat dimineaţă cu Adomniţei, pentru că amândoi au capul rotund şi mare, dar şi o frunte foarte înaltă. Îi voi propune lui Andrei să poarte o meşă. Poate că mai are Crin vreuna, de pe vremea când purta plete.

27 aprilie, ora 19.00 –  La naiba, azi l-am confundat pe Andrei cu fratele său geamăn, Alexandru, căruia i-am făcut nişte confesiuni liberale la un şpriţ nocturn. Ce prost pot să fiu! Sper să nu mă toarne mai sus. Cu istoricii ăştia nu te joci, sunt în stare să dezvăluie stenograme şi de pe vremea lui Ramses.

5 mai, ora 20.00 – Am prins-o pe Raluca Vartic, cealaltă candidată a noastră la europarlamentare, că a desenat PNL pe plajă, la Mamaia, în stil Udrea. Copiii, ce să le ceri? I-am zis ca data viitoare să-şi ia şi găletuşa, s-o pună de un castel P + 1.

7 mai, ora 15.00 – Au trecut două săptămâni de la începerea campaniei şi deja m-am plictisit. Câte poze cu şantierul de la Aeroport să mai postăm? Azi se împlinesc 28 de ani de când Steaua a devenit campioana Europei. Ăia da Eurocampioni! Cu Duckhadam candidat făceam ceva valuri la Iaşi. Dar aşa, e greu cu juniorii. Mi-e că anul ăsta tăiem din meniu Varza de Bruxelles. Nu-i nimic, rămânem cu crinul la butonieră. Sting lumina sau trag clopotele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *