Am revenit cu noi forţe, sunt bârfe, nu aroganţe

Premarele din Târgu Mişto şi-a rezolvat cumătrul pe viaţă: Multă vreme ne-am tot întrebat de unde vine vorba aia, ”capitalism de cumetrie”. De ce neapărat cumătru? Cuscru sau cumnat nu mergea? Poate mergea, dar tot aia cu tatăl finului merge mai bine. Cel puțin la Târgu Mișto, unde s-a găsit o firmă locală care să se ocupe de iluminatul public. Toate bune, doar că cică patronul este nițel cumătru cu premarele, iar lumea zice că de-aia ar fi și obținut contractul. Deh, gura lumii, slobodă. Nu putem crede așa ceva, dar tot ne punem o mică întrebare. Dom’le, dacă există o firmă care să numere stâlpii și să schimbe becurile arse, de ce oare când este vreo defecțiune, tot băieții buni la toate de la primărie repară ce e de reparat? Firma aia la ce mai ia banii?

Ipocrizie de campanie: leberalii, prinşi cu raţa-n gură: Cică șaorma îngrașă. O fi, dar noi mai avem unde pune niște kile, așa că deunăzi ne-am înfipt într-o șaormărie. Și cum stăteam noi la coadă, numai ce vedem un cetățean cu o geacă albastră pe el. Știți, genul care se înfige la orice mic sau colac gratis. Iar pe geaca lui scria, cu litere frumoase, galbene, ”Narcis, prezident”. Nu știm dacă leberalii și-au schimbat cumva electoratul de bază, dar avem totuși o nelămurire: dom’le, parcă în derulare este campania pentru evroparlamentare, nu aia pentru prezidențiale. Sau s-o fi furat startul cu vreo 6 luni?

Apropo de mici și colaci. De 1 mai, Premăria a dat o bere și-un mic muncitoresc la Ciric. După fo’ două zile, leberalii sar în sus că io-te cum se cumpără electoratul, că ei e cinstiți și nu face așa ceva. Mda, am zice noi chestia aia cu vulpea și strugurii, dar credem că o știu și ei și nu e frumos să le amintești că finanțatorul principal nu mai e disponibil din motive de gratii. Am mai zice că uitaseră pe holuri, după o ședință internă, o hârtie pe care scria ceva gen ”geci”, „2 x ziar”, ”cizme” și alte drăgălășenii de campanie, alături de o listă cu niște comune de vizitat. Sună puțin a ipocrizie, nu? Deși, suntem siguri că pe geci nu scrie ”PeNeLe” și că o să le împartă Moș Crăciun, abia prin decembrie…

Pariu că ştim cine-o să înfulece un contract la Cejeu: Hai să facem un mic pariu. Scurt, să nu ocupăm spațiu, că oricum o să vedeţi că vom avea dreptate. Cejăul tocmai a rupt, mai pe muțește, contractul cu Moldovenii Constructori pentru repararea măgăoaiei din spatele Stării Civile. Va fi proces, se va termina, va fi licitație, să se găsească alt constructor. Pe ce pariu că o să participe și o să câștige aceeași firmă care lucră acum la fabrica de copii de pe Cuza Vodă? Așa umblă o vorbă. Stăm pe-aproape, aşteptăm licitaţia şi-apoi vă dăm iar în scris. Hai, că mult nu mai e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *