Directorul Bulgaru de APDRP, tras pe linie moartă. Liviule, probleme, mă?

În fiecare dimineaţă, iese pe uşa metalică a vilei aflată la doi paşi de Poliţia Municipiului. Vilă solidă, aproape butucănoasă de solidă ce e, dar vopsită într-un galben-portocaliu ţipător, de papagal Amazonian. Gard temeinic făcut, ca să-l numim totuşi gard, iar nu zid de-a dreptul. Din garajul cu pereţi de beton la fel de solizi, îşi scoate automobilul pentru care substantivul neutru “tanc” este cea mai nimerită comparaţie. Şi pleacă la birou. Nu este vreun om de afaceri temător să nu fie cumva călcat de hoţi sau asasinat de un ucigaş plătit, nici neam cu clanul Cordunenilor, şi ei locuind pe aceeaşi stradă, nu este. Ci un simplu bugetar. Bine, nu chiar “simplu”, ci unul din categoria almost top level. Dacă nu prin funcţie, cea de adjunct la o instituţie care dă ştampile al naibii de valoroase, cât prin ce poate să facă. Este Liviu Bulgaru, adjunctul de la APDRP. În vârful pixului său stă viitorul oricărui fermier care visează la o pleaşcă de un milion, două de euro pentru o hală lungă cu zeci de văcuţe Holstein rumegând fericite sau pentru o tarla frumos acoperită cu luciri galben-idilice de rapiţă.

bulgaru

Pixul magic

Dacă îşi pune pixul magic în funcţiune, fermierul se trezeşte subit într-o poieniţă însorită, în care petalele florilor sunt bancnote de 500 de euro pe care le poate culege după pofta inimii. Dacă nu, “tot pe loc, tot pe loc / să răsară busuioc”, că euro, mai va!

Uneori, pixul magic poate face şi minuni, spun gurile rele. În degetele butucănoase ale mustăciosului de statura unui şofer de tir, pixul poate tremura uşor şi dintr-un 3 să facă un 8, dintr-un 1 să facă un 7 sau, de ce nu, chiar un 10. Puncte. Sunt punctele de care depinde ca un proiect să fie sau nu finanţat. Să ajungă peste sau să rămână sub linie. Aşa spun gurile rele ale unor bârfitori sau procurori. Adică, o primărie comunală să primească sau nu bani pentru modernizare.

Dar aşa cum spuneam, jocul ăsta din pix a atras şi atenţia unor procurori. Iar mustăciosul a fost suspendat din funcţia de director cu puteri supranaturale. Scandalul e abia la început, ţineţi-vă bine.

 

Uite poza, nu e poza

Dar să revenim la firul epic iniţial. Liviu Bulgaru, acest director Feng Shui (am uitat să vă spunem că are în birou fel de fel de statui aducătoare de bunăstare, avere, protecţie, bla, bla) iese aşadar, în fiecare dimineaţă, pe uşa unei vile impunătoare de pe strada Cazimir. Dar casa n-a fost trecută în declaraţia de avere a directorului Feng Shui. Iar singurele poze publicate pe net au dispărut subit imediat după declanşarea panaramei cu pixul magic. Hmm, stranie coincidenţă. De fapt, orice e posibil. Poate o fi locuind omul în gazdă. Sau poate o fi casa vreunei mătuşi mai îndepărtate, care a plecat pesteOcean, dar a uitat uşa de la intrare deschisă.

casa bulgaru

Nu, explicaţia e mult mai simplă. Case este pe numele partenerei de viaţă a directorului Bulgaru. Dar cei doi nu sunt căsătoriţi cu acte. O fi bine, o fi rău? În declaraţia de avere, Bulgaru are doar un apartament de 60 mp, un Audi A4 din 2003, tablouri de 10.000 de euro şi-un credit contractat la BCR, în valoare de 14.000 de euro şi scadent în 2025. Subţire de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *