Doftoreasa Bogdănici şi magistra Preda, la un Five o’clock de campanie. Miss Primăria 2016

Primăvara electorală a adus în prim plan tot mai multe femei candidate la funcţia de primar în marile oraşe. Dacă la Craiova, Lia Olguţa Vasilescu deja are un mandat avans, la Bucureşti şi Iaşi abia se înfiripă primele tentative feminine de accedere la cea mai tare funcţie din târg. Aşadar, la Iaşi, capitala unei regiuni în care vocea femeii nu depăşeşte spaţiul bucătăriei, Anca Preda şi Camelia Bogdănici se vor înfrunta pentru a sparge monopolul masculin al conducerii administrative, demonstrând astfel că, uneori, nu cocoşul e cel mai vocal membru al comunităţii. În acest context, am surprins câteva frânturi dintr-o conversaţie purtată de cele două doamne într-un supermarket din Iaşi.

Anca Preda: Pardon, mă scuzaţi, puteţi să vă mutaţi căruciorul cu câţiva centimetri mai încolo? Nu de alta, dar stau de jumate de oră în spatele dumneavoastră şi nu reuşesc să ajung la osul ăla afumat.
Camelia Bogdănici: Nu vă supăraţi, dar aveţi loc berechet pe unde să treceţi. Şi, sincer, puţin respect nu v-ar strica, domnişoară… aaa, ce surpriză, domnişoara Anca Preda!

Vai, săru’mâna doamna doctor! Oh, îmi cer scuze, dar nu mi-am dat seama că sunteţi dumneavoastră. Chiar acum mă gândeam să vă interpelez cu o poşetă peste splendida coafură. Ştiţi, tocmai vin de la o şedinţă de consiliu local şi simt cum îmi tropăie hormonii în gât la ce nervi mi-am făcut.
Nu e bine, sfatul meu este să vă menajaţi, mai ales că urmează o campanie electorală foarte agitată. Şi, apoi, sunteţi tânără, de ce vă grăbiţi aşa să fiţi primar?

Păi, acum să vorbim ca între noi, femeile. Mi-e că-mi trece vremea şi nu mă mai ia nimeni în partid. Vreau şi eu să mă aşez la casa mea, iar casă mai făţoasă decât Palatul Roznovanu unde mai găsesc în târgul ăsta?
Dar sondajele, aceste funduri de ochi ale electoratului, ce zic? Cum v-au ieşit analizele?

Chiar la asta mă gândeam acum, când v-am recunoscut. Mi-au venit nişte rapoarte, dar cifrele sunt mai mici decât la factura de curent, încât n-am reuşit deloc să le citesc, oricâţi ochelari am schimbat. Dacă sunteţi amabilă să vă uitaţi un pic pe ele…
Ia să vedem…mda, cam scăzuţi indicatorii. Cred că aveţi o lipsă cronică de coenzimă logică. Ia uite, discursopatia şi convulsivita care-mi apar aici arată clar un început de ADHD. E clar că PePeDiDitele sunt peste limita normală, cred că încă n-aţi scăpat de sindromul Domnu’ Dan. Ce să zic, ca să nu vă alarmez….luaţi-vă un pic de concediu şi reveniţi la control peste patru ani. Tot aici mă găsiţi, la osul afumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *