Doi magnaţi în imobiliare îşi îndeasă lovituri pe sub masă

La Iași, criza a luat sfârșit. Chiar dacă prin țară se vorbește că zona de est ar fi polul sărăciei, noi tindem să credem că nu-i chiar aşa de negru dracul. Pare că zona noastră este în plină dezvoltare. Un semn ar fi că oriunde ai întoarce capul, vezi câte un bloc în plin șantier. Asta înseamnă că afaceriștii noștri locali au scos banii de la saltea și sunt gata să-i investească. Şi că există piață de desfacere, semn că ieșenii au făcut rost de bani să-și cumpere case sau apartamente. Iar cei care nu au, aplează la bănci, semn că s-au relaxat condițiile de creditare. Cu alte cuvinte economia a început să duduie în capitala Moldovei.

Avere din videochat
Dar sectorul imobiliar nu este singura afacere care merge ca pe roate. Mai există și industria videochat-ului, care merge la fel de bine. Sau poate, chiar mult mai bine. Asta pentru că Iașul nu duce lipsă de studente frumoase pregătite în orice moment să facă bani frumoși din fața calculatorului. Totul, bineînțeles, spre bucuria patronilor de videochat care își umflă veniturile de la o zi la alta. Așa se face că unii sunt dispuși să încaseze amenzi uriașe pentru publicitate stradală la videochat. Au de unde plăti. Alții, în schimb, s-au apucat să investească banii câștigați din videochat în alte domenii destul de profitabile, cum este, spre exemplu, cel al imobiliarelor. Unul dintre jucătorii nou intrați pe piața construcțiilor este Cocostin Brobodea, patronul de la Pixen Studio. Și nu a intrat cu bani puțini. Din contră.

Confruntare
Cică Cocostin Brobodea ar fi mizat destul de mult în acest domeniu și ridică deja un cartier într-o zonă de lux a Iașului, tocmai în Moara de Vânt, unde anunța primăria că dă terenuri la tineri să-și construiască locuințe. Dar pe zonă a mai pus ochii și Cris Tim Zemosu, unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri apăruți pe piața Iașului parcă din neant. Acest investitor construiește pe orice petec de pământ liber din dulcele târg al Ieșilor. Așa se face că între cei doi s-a pornit o luptă surdă cu trosneli puternice pe sub masă. Cine știe unde nu s-or fi înțeles cei doi biznizmeni, că au totuși și niște puncte comune. Ambii sunt amatori de femei. Ambii investesc în imobiliare. Ambii au bani. Noi o să stăm cu ochii pe subiect să vedem ce reclamații își mai fac unul altuia. Nu de alta, dar mai aflăm și noi niște subiecte. În rest, spor la dat la gioale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *