Dosar penal pe numele lui Nicolae Stache Tomescu

Secretara Liliana Manea, cea care susţine că fost bătută de Nicolae Stache Tomescu, în biroul acestuia, spune că-i va cere şefului său, în instanţă, daune morale consistente, pentru fiecare lovitură aplicată * “Dl Tomescu este un om valoros, deci şi pumnii domniei sale, pe care mi i-a tras în plină figură, sunt extremi de valoroşi”, s-a plâns angajata * Şeful Radio Iaşi va da cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Judecătorie

Scandal uriaş la Radio Iaşi. Din motive care scapă logicii personalului de la această instituţie media de mare prestigiu, Nicolae Stache Tomescu şi-a luat la palme o colegă. Liliana Manea, secretară la Departamentul de marketing al instituţiei este cea care a încasat în plină figură furia şefului de la Radio Iaşi a depus, luni 13 decembrie, o plângere împotriva acestuia la secţia II Poliţie. Şi uite aşa, marele zbir de la Radio Iaşi s-a procopsit cu un dosar penal de toată frumuseţea.

“De 20 de ani de când lucrez la Radio Iaşi nu am păţit aşa ceva. Niciodată nu am fost înjurată, scuipată ori lovită de cineva. Nu am primit o palmă de la nimeni. Ceea ce s-a petrecut luni, 13 decembrie, în biroul şefului meu, Nicolae Tomescu, întrece orice închipuire. Nu am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva. Evident că redactorul-şef nu recunoaşte absolut nimic. De scuze nici măcar nu poate fi vorba. Eu însă declar cu mâna pe inimă că am martori care au asistat la aceasta întâmplare nedorită care pentru mine s-a transformat într-un adevărat coşmar. Toată scena a fost văzută de contabilul-şef Mihail Agache, martor al comportamentului agresiv al lui Tomescu. Mă gândesc sa cer despăgubiri morale consistente pentru fiecare lovitură pe care mi-a aplicat-o. El se consideră un om valoros, deci şi pumnii pe care mi i-a tras în faţă sunt valoroşi. Mă voi consulta în aceste zile cu avocatul şi voi decide care vor fi daunele pe care le voi solicita”, a declarat vizibil afectată, Liliana Manea.

Dosarul “Tomescu” a luat calea Parchetului

Surse din poliţie confirmă faptul că lui Stache Tomescu i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire, urmând ca în zilele ce urmează să fie audiate toate părţile implicate în scandal. Contactat telefonic, comisarul şef Costel Drumea, cel care conduce Secţia 2 Poliţie Iaşi, a precizat că “după ce vor fi efectuate audierile, dosarul va fi predat unui procuror de la Parchet. Nu sunt în măsură să fac declaraţii pe marginea acestui caz. Există în acest sens un purtător de cuvânt specializat. Credeţi-mă, nici nu ştiu cine este acest Tomescu, şi nici nu mă interesează. Pentru noi toate dosarele sunt foarte importante. Pot însă să vă spun că, după ce vor fi făcute audierile, dosarul ajunge pe masa Parchetului de pe lângă Judecătorie. Un dosar nu este ţinut la noi mai mult de 2 – 3 zile”.

Valeriu Ştefan sare în apărarea Tomescu

Comportamentul deosebit de agresiv al lui Nicolae Tomescu a fost atacat virulent de majoritatea angajaţilor de la Radio Iaşi, însă au existat şi persoane, de altfel singulare, care l-au susţinut pe agresor, aratând că acesta ar fi fost enervat şi chiar provocat. Din spusele victimei, Liliana Manea, rezultă că cel care l-a pupat pe Tomescu pe frunte, a fost chiar Valeriu Ştefan, autointitulatul (ex-)preşedinte al Sindicatului Profesioniştilor – Radio Iaşi, marele disident de acum 5 ani, care făcea greva foamei. Este binecunoscută şi, totodată, hazlie întâmplarea când “deontologul” Ştefan a declarat greva foamei chiar în momentul în care Nicolae Tomescu a fost propus să fie instalat în fotoliul de director al instituţiei. “D-l coleg, Valeriu Ştefan, a fost, luni, singurul om din instituţie care nu mi-a luat apărarea. De fapt, acesta mi-a spus verde-n faţă că am meritat bătaia. Ţin să-i aduc aminte “distinsului” domn Ştefan momentul în care el făcea greva foamei, atunci când a venit Tomescu la conducerea instituţiei. Şi atunci mă întreb mirată şi oarecum şocată, cum cataloghează domnia sa, acum, comportamentul şefului său”, mai afirmă retoric Manea.

Cine-i ţine palma lui Tomescu?

Ieşirile agresive şi total neadecvate unui director de instituţie publică sunt binecunoscute celor peste 80 de angajaţi de la Radio Iaşi. Teroarea şi frica instaurată de cel denumit “dictatorul” ori “cancerul care macină instituţia publică” i-au determinat pe oameni să nu scoată o vorbă de frică. Asta pentru că nea Stache are pile, cunoştinţe şi relaţii la nivelul conducerii SRTV şi chiar printre membrii CNA. Surse din Radio Iaşi spun că “propteaua” lui Tomescu la Bucureşti este nimeni alta decât Maria Ţoghină, fost preşedinte director – general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Doamna în cauză îi acordă lui Tomescu o protecţie mai mult decât suspectă. Unul dintre jurnaliştii “de top” care a lucrat la Radio Iaşi timp de aproape 3 decenii, în prezent un pensionar onorabil, a fost de acord să ne declare, sub protecţia anonimatului că “cuplul Ţoghină – Tomescu” s-a comportat dictatorial şi, efectiv, a schingiuit colectivul de profesionişti de la Radio Iaşi. “După ce Tomescu a ajuns director al Radio Iaşi, acesta a interzis accesul în instituţie al celor care ieşiseră la pensie. A dat ordin ca nici un jurnalist-pensionar să nu mai intre în cladire. Mai mult, nici măcar în audienţă nu eram primiţi. Deşi, aş fi dorit să mai stau de vorbă cu vechii colegi de muncă. Acest director a instaurat în ultimii ani o atmosferă de infern printre angajaţi. La un moment dat, scandalul de la Iaşi a ajuns la urechile mai-marilor din SRTV. O delegaţie a Sindicatului liber de atunci, în frunte cu fostul lider Calora, a fost trimisă la Radio Iaşi să aplaneze conflictul. Am înţeles că acest Calora a întocmit apoi un raport ce conţine nişte constatări personale despre regimul Tomescu – Ţoghină, de-ţi fac părul măciucă. Cu toate acestea, şeful Radio Iaşi a fost recompensat de preşedintele – director general al SRTV cu un salariu lunar net de peste 2.500 euro”, a povestit jurnalistul-pensionar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *