Dragomir Tomaşeschi şi Dumitru Oprea, ultimele pregătiri de pe frontul electoral

Cum primăvara politică a înmugurit prin birourile strategilor, liberalii ieşeni deja îşi fac socotelile de-acasă, sperând ca, fireşte, ele să se potrivească şi cu cele din târgul electoral deschis pe 5 iunie. Conform deputatului Costel Alexe, organizaţia de partid ţinteşte câştigarea a cel puţin 45 de primării de pe întreg judeţul. Cum o astfel de operaţiune presupune tot soiul de calcule complicate, de reuşita ei se ocupă Dumitru Oprea, cunoscut expert în informatică şi contabilitate de gestiune, şi Dragomir Tomaşeschi, fost prefect, o adevărată enciclopedie cadastrală.

Dumitru Oprea: Dragomire, închide uşa aia, că se face curent şi-mi fug toate hârtiile de pe masă! Vrei să ajungem în stradă cu strategia noastră?
Dragomir Tomaşeschi: Puşche pe limba ta, dom’ profesor, nu mai pomeni de ajuns în stradă. Şi-aşa ne pun o grămadă gând rău cu sediul ăsta. Plus că ieri a luat foc un apartament deasupra noastră. Mi-e să nu fie semn rău.

Prostii! Lasă că, în caz de incendiu, ne apără Blăjuţ. Nu vezi că deja bântuie cu spuma pe lângă noi, ca un adevărat pompier de serviciu? Mai bine treci lângă mine şi hai să aruncăm o privire pe harta judeţului.
O ştiu pe de rost. De la cea mai mică palmă de pământ, până la marile terenuri care au migrat din extravilan în intravilan. La urma urmei, cu asta mă ocup, cu studierea alunecărilor de teren dintr-o proprietate în alta.

Nu mă bag peste comisioanele tale, dar acum trebuie să ne gândim cum să facem să transferăm voturile din proprietatea unora în proprietatea noastră. Dacă e să fac o paralelă cu ce se întâmplă la nivel european, vorbim de o migraţie a refugiaţilor care iau cu asalt porţile organizaţiilor locale liberale din judeţ.
Nea Mitică, iar ai dormit cu buchetul de cannabis pe masa din dormitor. Nu mai fă cascadorii din astea că, Doamne fereşte, ne trezim cu matale că umbli ca un zombie prin sediu. Ce migraţie de voturi? Te pomeneşti că am devenit vreun Schengen al ţăranilor din Scobinţi şi Mădârjac?

E problema ta dacă eşti neîncrezător în planurile noastre de invazie a Iaşului. Ai să vezi, pe 5 iunie vom debarca pe uliţele judeţului ca aliaţii în Normandia. Pe aer, pe apă şi pe uscat, forţele noastre unite vor distruge 45 de puncte de comandă ale inamicului! Churchill scrie pe mine! Hai, du-te repede şi cumpără-mi un trabuc de la non-stopul din colţ. Eu o să mai lucrez la softul de coordonare a invaziei. Deocamdată, dă-mi o mână de ajutor să fac ordine în computer. Şi cine naiba e Solitaire-ul ăsta, vreun virus al duşmanilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *