Drama Maiei Morgenstern

Cunoscuta actriţă de teatru şi film, Maia Morgenstern, trăieşte în aceste zile o adevărată dramă. Chiar dacă tatăl ei, Usher Morgenstern, a murit marţi, 29 noiembrie, reputata actriţă nu şi-a contramandat spectacolul din 30 noiembrie, pe care-l va susţine pe scena Ateneului din Tărăraşi, în faţa unui public format eminamente din copii. Maia Morgenstern a jucat, ieri, la 18.30, în rolul povestitorului din „Petrică şi Lupul”, o adaptare după un basm simfonic pentru copii de Serghei Prokofiev, din programul „Opera pentru mari şi mici – Dezvăluirea secretelor Operei”, care se va desfăşura sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Preţul unui bilet este de 50 lei.

Despre tatăl său, Usher Morgenstern, Maia spunea, în urmă cu câţiva ani, într-un interviu dat unei publicaţii din Capitală, că a fost un părinte exigent, la care a ţinut foarte mult:

„Tata a fost cel care mi-a recomandat şi m-a făcut să înţeleg că asta îmi doresc de fapt. Pentru că n-aş fi avut curajul să mărturisesc mie, poate nici celorlalţi, sunt un om timid, dar tata a înţeles din felul în care ascultam piesele la radio dragostea pentru teatru. Am ascultat mult teatru radiofonic, din felul în care mă comportam la spectacole, dragostea cu care urmăream şi îmi doream să merg la teatru, tata a înţeles acest lucru chiar fără să fie nevoie de o mărturisire. Se pare că el a văzut în mine ce trebuia.”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *