Exclusivitate: Festivalul bârfelor bune

Acești tipi mai au un pic și o dau parte în parte: Liberarii au dat-o pe bune. E răzbel în toată regula în filială. Moș Langă și adepții săi au sărit la beregata echipei care a pierdut alegerile. Treaba e chiar online. Spre exemplu, o postare pe Facebook a lui Moț, ales consilier local, și proclamat lider al aleșilor locali liberari a stârnit o reacție violentă din partea nepotului Jar, amic de-al lui Langă. Concret, Jar îl amenință pe Moț cu retragerea sprijinului politic deoarece s-ar fi ales lider de grup fără consultarea prealabilă a forurilor de conducere din partid. Vă dați seama că ce răsuflă afară e doar mizilicul. Trosneala adevărată va veni în curând la leberali, unde grupurile is măcar trei: al lui Langă, al lui Costeluș, dar și al stripperului. Nu plecați departe, revenim săptămâna viitoare cu noutăți fierbinți.

Un deputat vrea să ne păcălească a treia oară: Ca peștele pe uscat. Așa se zbate unul dintre aleșii poporului în Parlament. Mai exact un deputat de Iași, Huașdea pe numele său. Băiatul, după 3 ani de liniște totală, s-a reactivat iar. Mai ales pe Facebook. Chiar, mai știați că-l avem deputat și pe el? Pentru că mai sunt doar 5 luni până la alegerile parlamentare, Huașdea a revenit în forță în mediul online, cu fel de fel de postări, una mai insipidă ca cealaltă. Problema e însă alta. Huașdea nu mai are un partid serios pe listele căruia să candideze, iar șansele sale de a mai prinde un nou mandat, al treilea parcă, sunt aproape nule. Cică dă târcoale pe la băieții lui Băse de la Iași, ba chiar și pe la alde Văru Jan. Oare să ne mai păcălească încă o dată acest Huașdea?

Aceștia trei se vor lovi nasol de pragul de sus: Tot despre alegerile parlamentare vorbim și când aducem vorba de Andrew P., surpriza independentă a alegerilor locale de la Iași. Ca el și flăcăii săi de la 4 Iași să conteze, ar trebui să prindă niscaiva posturi de parlamentari. Iar pentru asta, cică se vrea o alianță între Andrew, Cucușor Stan (de la Bucale) și Dan Fleașcă de la Mureș. Necazul e că cei trei încă nu prea s-au înțeles. Bine, timp mai e. Acum să vedem dacă acești flăcăi sunt în stare să-și construiască o rețea națională. Iar dacă mai fac și alianță (și nu un singur partid), chestiunile se complică. La alianță, pragul electorală e de 10%, adică canci șanse. Om vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *