Festivalul bârfelor: pierdut partid. Îl declarăm nul!

O întrebare scurtă, la început de rubrică: mai ştie cineva dacă la Iaşi mai există filiala locală a pemepeului lui Băse? Nimeni nu mai ştie dacă acest partid de buzunar mai funcţionează, dacă mai are membri sau dacă se mai ocupă cu ceva. De fapt, şi la nivel naţional nu e clar dacă mai respiră. Adică, cu câte un interviu televizat pe care fostul prezident îl oferă săptămânal e cam greu de crezut că o să-i mai bage cineva în seamă. În condiţiile astea, n-ar mira pe nimeni dacă la buticul politic s-ar pune lacătul. Pentru că, în formula actuală, pemepeul nu poate depăşi, la alegerile viitoare, nici genunchiul broaştei. Procentele ţărăniştilor ar putea fi uriaşe în comparaţie cu ale pemepeului.

Şi parlamentarii fac cumpărături la fraţii moldoveni: De când la moldoveni se poate intra doar cu buletinul, buluc de lume la graniţă. Ieşenii, ca orice oameni calculaţi, trec la fraţii noştri şi-şi fac cumpărăturile: ţigări, băutură, benzină, toate la preţuri mult mai mici decât la noi. Adică, diferenţele mari sunt la produsele accizabile. E cumva normal ce fac ieşenii. Dar, printre oamenii de rând, la coadă la vamă am descoperit şi figuri cunoscute: directori de instituţii, oameni politici, parlamentari. Hopa! Da, chiar parlamentari. Adică, cei ce stabilesc politica fiscală a ţării şi nivelul accizelor, se duc şi ei la produse pleaşcă la moldoveni. Hai că asta-i tare de tot.

Un primar, în eternă campanie electorală: Un primar dintr-o comună limitrofă Iaşului a luat-o rău pe arătură. Edilul, pentru că e la şefia celei mai bogate comune din judeţ, face cam ce-l taie capul. Fiind o comună cu bani mulţi, el nu depinde de nimeni, aşa că-şi permite şi fel de fel de aroganţe. Se dă în bărci la inaugurări de cluburi şi piscine, merge la târguri de turism cu propriul birou din primărie, într-un cuvânt îşi trăieşte la maxim viaţa de potent ales local. Da’ ceva nişte canalizări, nişte drumuri, nişte şcoli, facem şi noi dom’ primar? Sau le lăsăm pentru mandatul următor? Că nouă cam aşa ni se pare: sunteţi într-o eternă campanie electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *