Flacăra violet l-a determinat pe mardoiul de la Radio Iaşi să-şi bată angajata

Radio IasiIncredibil dar adevărat! „Bârfa de Iaşi” este principalul vinovat pentru bătaia încasată de Liliana Manea – Lupuşoru

O informaţie care ne-a şocat până şi pe noi, ne-a parvenit zilele trecute, prin viu grai (cum este şi normal) de la Bucale. Sursele noastre, înfipte bine în Societatea Română de Radiodifuziune ne-au spus că, la sfârşitul săptămânii trecute, Stache Tomescu – redactorul şef de la Radio Iaşi care şi-a bătut o angajată – a fost audiat de o comisie de disciplină alcătuită numai din oameni „înţelegători” şi bine intenţionaţi (prieteni foarte apropiaţi cu bătăuşul) care s-au grăbit să-l absolve de fapta penală a mardoiului. Dialogurile s-au desfăşurat ceva de genul (schema clasică) şcolii de partid „Ştefan Gheorghiu”, absolvită „magna cum laude” de Stache:

Domnule Tomescu, nu-i aşa că eraţi foarte obosit şi tulburat de munca pe care o prestaţi în interesul cetăţenilor?

– Aşa este onorată comisie. Prieteni, nici nu ştiţi cât este de greu şi stresant este!…

– Lăsaţi, domnu’ Stache, lăsaţi. Ne dăm seama că aţi lovit-o pe doamna, fiindcă eraţi orbit de muncă. Nu-i aşa? Suntem siguri că regretaţi. Nu-i aşa?

– Da, daaaaaaaa!

În fine. Una peste alta, la Comisia de disciplină, prezidată de prietenul Doru Vasile Ionescu, a fost o întâlnire de grup similară cu cea de la Alcoolicii Anonimi. Sursele noastre spun că au rămas năucite atunci când au spicuit, în viteză ce-i drept, declaraţiile şi concluziile comisiei. Astfel, din materialul prezentat Preşedintelui Director General al SRR rezultă că Stache Tomescu a fost pur şi simplu într-un moment de rătăcire atunci când a lovit-o pe Liliana Manea-Lupuşoru, subordonata sa. Acţiune, de altfel, firească pentru statura sa morală „lovită” în amorul propriu de un material din „Bârfa de Iaşi” prin care se dezvăluiau legăturile nefireşti pe care redactorul şef le are cu secretara (a 14-a!) şi aberaţiile comportamentale faţă de redactorii din Radio Iaşi. Comisia apreciază gestul de mare om al fostului şef UTC pe judeţul Mureş (Stache Tomescu, fireşte) care şi-a manifestat regretul pentru fapta sa bărbătescă şi apreciază că cei 20 de ani de carieră luminoasă în radioul ieşean nu pot fi umbriţi de dosarul penal în curs de elaborare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Astfel, conform teoriilor marxist-leniniste, Comisia de disciplină a ajuns la concluzia că flacăra violet emanată de materialul publicat de „Bârfa de Iaşi” l-a orbit pe Stache, acesta fiind practic obligat să-şi lovească brutal subordonata.

În sprijinul său – şi asta trebuie menţionat – au sărit, ca martori de netăgăduit, gingaşa secretară Gabriela Grama, şi redactorul plenipotenţial şi extraordinar Mihaela Munteanu, abonată la vizite extraprofesionale şi neinteresante efectuate pe banii radioului public şi, totodată, colaboratoare apropiată (foarte apropiată) de conducerea Radio Iaşi. La întâlnirea tovărăşească a mai fost prezent şi contabilul şef, martor la agresiune, care, pentru a nu-şi pierde slujba, a scăldat-o aşa cum ştie cel mai bine un contabil de statura sa. Mai ales că, faţă de alţi angajaţi ai radioului public a afirmat că Tomescu a lovit-o cu sete pe femeie. Rămâne de văzut dacă-şi menţine şi în instanţă declaraţia, acest „doctor în finanţe” al Iaşului, mai ales că legea are şi un capitol destul de convingător la pedepse pentru „mărturie mincinoasă”.

În paranteză mai trebuie spus că partea vătămată şi ceilalţi martori la agresiune nu au fost chemaţi la „chermeza” Comisiei pentru că… aşa cum afirmă Tomescu, „nu sunt credibili”.

Iată, stimaţi cititori şi ascultători, cum sunt rezolvate şi în ziua de astăzi aceste „mici” conflicte intenstine, cum sunt aruncaţi banii publici pe comisii „foarte serioase” şi cât de uşor găsim un acar Păun, atunci când ai „pretini” de şcoală de partid sus-puşi. Să ne fie de bine, că am înghiţit suficient de mult! Sau, poate, nu…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *