Guru „Pipi” Bivolaru, căutat la plaja Purcica

• detectivi de peste mări şi ţări şi-au dat întâlnire la Hotel Unirea, în cea mai mare adunare împotriva crimei organizate şi a clanurilor mafiote din câte-o văzut Europa • bârfitorii s-au infiltrat la reuniune şi au aflat amănunte de-ţi fac părul măciucă

Guru „Pipi” Bivolaru, căutat la plaja PurcicaTare ne-a fost mirarea, mai deunăzi, când, plimbându-ne noi la pas prin Piaţa Unirii, am văzut o mişculaţie de nedescris. Şi să nu credeţi care cumva că era de la amatorii de cultură cari se holbau la creaţiile artiştilor aciuaţi prin zonă şi nici măcar de la pregătirile pentru concertul franţuzoaicei Patricia Kaas, desfăşurate la câteva sute de metri mai la vale, spre Palat. Ne-am plimbat noi ce ne-am plimbat în căutare de senzaţional, dar parcă tot simţeam o privire fierbinte suflându-ne în ceafă. Ne-am tras repejor sufletul în buda din Pasaj, ne-am pus informaţiile în mişcare, cum vezi în filmele de acţiune, şi ce credeți că am aflat? La hotelul Unirea, că alt stabiliment mai potrivit nici că se putea alege, s-a adunat, omeni buni, toată spuma cea vestită a spionajului şi antiterorismului mondial, de la FBI la KGB, FSB şi Scotland Yard, de parcă Bin Laden ar fi înviat din spuma oceanelor, iar gherilele cecenului Djokar Dudaev ar fi pus stăpânire pe Iaşi. Dar, cum personagiile de mai sus ştiam bine că s-au făcut de mult oale şi ulcele, de nu mai ştie nimenea de ele, ne-am pus atunce şi noi, ca tot omul, întrebarea: pe cine or căuta totuşi, atâţia poliţişti şi spioni cât nu a văzut Iaşul niciodată, de la vizitele de lucru ale lui nea Nicu împuşcatu’ încoace? Că pe Corduneni, la o adică, dacă vrei să-i găbjeşti, îi poţi pescui în voie de pe la piţeria famigliei de la măgăoaia sporturilor din Podu Roş or, mai nou, după ce să dau cu capurile chelioase prin geamurile de la Palas. La fel, pe Stăneşti dacă ai boală şi vrei să mai scoţi oleacă PIB-ul naţional din statisticile nasoale ale Eurostat, e de-ajuns să trimiţi o căruţă de mascaţi pe la Ciurea sau Grajduri şi se rezolvă treaba. Dacă nu recuperezi mălai, tablă zincată ori – cum mai zâc gurile rele că e trendy în ultima perioadă – niscaiva transformatoare de înaltă tensiune numa bune de vândut la Eon, după ce le-ai furat tot de la nemţalăi, cu nişte salbe de galbeni şi de cocoşei de 24 de karate tot să alege statu’.

L-aţi văzut cumva pe Guru?

Prin urmare, excludem din start astfel de ipoteze. O fi el Iaşul capitală regională şi interculturală a clanurilor, dar nici chiar aşa. Prin urmare, ne-am pus din nou mintea la contribuţie şi, coroborând (ce-mi place termenu’ ăsta, chiar dacă nu ştiu ce-nseamnă mai egzact) informaţiile din revista Infractoarea şi din Gazeta Poliţiei, am aflat că ţaigări cu ştaif îs în căutare de altceva. Cică, de când cu condamnarea definitivă şi irevocabilă dată de Tribunalul de la Bucale la nişte ani grei de închisoare, poliţaii au luat la scormonit toate plajele publice, piscinele şi terenurile virane mai mari de o mie de metri pătraţi în care Guru Bivolaru ar putea organiza vreo orgie la pelea goală ori vreo mare spirală a integrării în absolut. Nu spunem acuma că Iaşul a devenit, între timp, vreun mare ashram în care „Pipi Guru” îşi face de cap.

Sfatul nostru: nu vă mai daţi cu ulei de plajă!

Dar, am stat noi şi ne-am gândit că poliţaii ăştia or fi ei mulţi, da` nu-s chiar proşti: o fi cerând el Guru Bivolaru azil politic printre blondele scandinave din Suedia, dară nici Iaşul nu e de ignorat cu totul. Că, vorba ceea: amatori de sex în grup se găsesc tot  timpul (numai dacă răsfoieşti paginile de politică locală te saturi), plajă de nudişti avem – la Purcica, iară de SPA-uri, saloane de masaj erotic şi alte cotloane care te aburesc de-ţi ies banii pe ochi nu ducem lipsă. Prin urmare, dragii noştri, uitaţi-vă bine în stânga şi-n dreapta, fiţi cu mai mare băgare de samă atuncea când primiţi vreo invitaţie la un ceai dansant ori chiar la un grătar cu prietenii într-un loc în care se adună mai mult de zece persoane, că nici nu ştiţi peste cine daţi. Iară vigilenţi cum îi ştim, poliţiştii stau cu ochii pe noi, că sigur le place priveliştea. Hai bre, nea Scripniciuc, că ai de treabă, nu glumă! (A-nceput de ieri să cadă, câte-un poliţist pe stradă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *