Horoscopul năravurilor sau Cu cine să nu te însoţeşti

După cum am văzut noi, românilor le place ghiceala. Fie că-şi află viitorul din bobi, fie privesc către stele şi sunt străfulgeraţi de idei fabuloase, fraţii mioritici nu iau nicio gură de aer fără să se uite dimineaţa la Neti ori să nu arunce vreun ochi pe Acvaria. horoscop_3Noi, după ce ne-am citit ziua de mâine în cotoarele de roşii şi zaţul de cafea, ne-am gândit să le venim în ajutor şi să le oferim un horoscop mai special. Un zodiac al obiceiurilor proaste, de care să te fereşti. Curat ajutor, nu?

Berbec. Nativii acestei zodii sunt aprigi ca fulgerul. Vrednici moştenitori ai zeului Marte, ăla de l-a încornorat Afrodita pe când ofta după Cupidon, ei sunt iuţi din fire, se mânie uşor, se aprind greu şi se sting foarte repede. Nu-i găseşti niciodată când ai nevoie de ei, te caută dânşii când au nevoie de ajutor. Pornesc proiecte pe care nu le mai încheie şi se bat cu capul de pereţi până când ajung la Urgenţe plini de hematoame subdurale. Nu faceţi afaceri cu ei, fiindcă vă vor lăsa la mijlocul drumului, pe motiv că au de deschis alte uşi. Cu capul, evident. În traducere de marketing, antamează alte proiecte. Pe şleau, n-au vână să meargă până la capăt.

Taur. Gelosul zodiacului, feriţi, fetelor! Doar dacă nu vreţi să vă umple de vânătăi pe motiv că a încercat o nouă redecorare cutanată! Chiar dacă pare greu de crezut, ei sunt patronaţi de zeiţa frumuseţii, Venus, care probabil a primit osândă să aibă grijă de cei mai zgârciţi oameni de pe lumea asta. Atenţi cu finanţele altora, nu scapi cu firimitura în barbă dacă te cheamă la masă. Îţi scutură şervetul şi te caută şi sub unghii, ca nu cumva să mănânci mai mult decât au socotit ei porţiile. În rest, băieţi buni. Ţin la muncă, dacă-i prinzi, da’ mai mult la gargară, mai ales pe vreme de caniculă.

Gemenii nu sunt mincinoşii zodiacului, nu-i credeţi pe cei răutăcioşi! Guvernaţi de Mercur, de zeul care plimbă veştile, adică, ei sunt mari amatori de înflorit poveştile. Oameni cameleonici (a se citi cu două feţe), nu merită să pui bază pe ce spun. Sunt prieteni buni la berile plătite de alţii, aşteaptă oricând un motiv de bârfă şi te vând pe un argint. Nu talant, că nu ştiu să-l înmulţească, ci argint, că-i viu ca şi ei, şi alunecos. Atenţi la amănunte, iuţi ca vântul şi ca gândul. Acum îi vezi, acum nu mai sunt, mai ales dacă îţi datorează bani.

horoscop_1Racul. Patronat de Lună, este semnul care adună toate emoţiile lumii. Semn de apă şi de belşug, Racul ştie să facă avere, este iubitor şi prietenos, bun prieten cu Bachus, mai ales când îşi plânge de milă. Doar o bere să-i mai dai şi vei afla că este depozitarul tuturor nenorocirilor de pe lumea asta. Dacă-i bărbat, nu-i fericit că-l înşală nevasta cu prietenul contabil, dacă-i femeie, suferă în tăcere fiindcă patronul e hoţ şi nu dă leafa la timp. Pentru că altfel nu poate vedea viaţa, merge de multe ori în marşarier. Oameni sensibili, ce mai!

Leul. Pentru ei s-a inventat scena, reflectorul şi frizeria. Dacă orgoliu nu e, nimic nu e şi se duce dracului toată lumea. Din ciclul „Mai frumos, deştept, bănos şi somnoros ca mine nu e altul”, nativul Leu ştie să ragă (aşa se cheamă sunetul scos de Regele animalelor) la alţii ca să-i facă treaba, iar el să-şi fluture coama la apus, privind cu scârbă regală către curtenii care robotesc de zor. În general, oameni ambiţioşi şi buni la suflet, pământul e rău că-i ţine.

Fecioara. Până aici v-a fost, oameni buni! Doamnele şi domnii născute la Maternitate şi sub sceptrul ceresc al lui Mercur tomnatic sunt cei care au inventat vitriolul şi limba ascuţită. Dacă-i laşi singuri în junglă vei afla, cu surprindere, câţi copaci strâmbi sunt, de câte ori a picurat în unghi de 45 de grade, câte cucuvele au ţipat în noapte a pustiu şi câtă vreme au pierdut ei făcând o analiză care nu va folosi nimănui, dar le va demonstra talentul analitic. Şi critic, fiindcă oricum nu-i bun tot ce au făcut alţii şi socotelile trebuie reluate mereu pe Lună plină, ca să poată bate apa în piuă. Zodia care dă cele mai acre soacre şi socri!

Balanţa. Altă zodie care ştie să facă bani. La fel ca şi Racul, nativii sunt puşi pe căpătuială. Oameni frumoşi, în general, patronaţi tot de Venus, nu fac comerţ cu oglinzi, însă le place să se admire şi să fie admiraţi. Dornici de echilibru, stau mereu de cealaltă parte a balanţei, aşteptând ca talerul opus să fie umplut de vreun partener avut, mai ales doamnele, că nu degeaba ştiu ele a clipi serafic şi gânguri ca nimeni altele.

Scorpionul. Probabil aşa s-a inventat maşina de cusut şi serul antiviperinic, din analiza nativilor patronaţi de Pluton. Buni amanţi, buni afacerişti, dar şi mai buni călăi, mai ales când i-ai călcat pe coadă. Brutus sau Iuda purtau pantaloni scurţi faţă de nativii Scorpion. Dacă vreţi răzbunare ori trădare, căutaţi un Scorpion. În timp ce vă şopteşte la ureche vorbe de amor, cu acu-i înveninat vă săgetează până la a noua generaţie. Veţi simtţi veninul chiar şi când vă veţi „reîncarna” într-o salcie plângătoare. Doamnele, în special, au o atracţie deosebită faţă de alcov.

Săgetătorul. Are mereu sare pe coadă. Acum este, acum nu este, sare şi dispare precum o cometă. Nu degeaba îl care ca şef pe Marele Jupiter! Curioşi din fire, ambiţioşi, dornici de aventură şi de avansare pe scara socială, Săgetătorii sunt şi periculoşi de perfecţi. Ei cred că lumea a fost făcută pentru cei, cei mai perfecţi dintre toţi perfecţii pământului. Se pierd uşor cu firea, se aprind, le plac călătoriile şi vorbele-n vânt. horoscop_2Nu conta pe ei decât dacă au vreun interes la tine.

Capricornul. Daaa, contabilul zodiacului. Ştie să adune ca nimeni altul leu cu leu, e încăpăţânat şi bătut în cap rău de tot! Graţios precum un hipopotam la mall, îl regăseşti în profesii ce ţin de bani, de arhive, de statistici. Plictisitor, de felul lui. Nu te lega la cap dacă nu te doare, fiindcă altfel vei fi luat mereu în coarne. Pizmaş şi iubăreţ, e mult prea plin de el şi dă pe afară ori de câte ori are cine să-i adune îngâmfările refulate.

Vărsătorul. Firi pasionale şi prietenoase, cei născuţi sub semnul lui Uranus sunt şi războinici buni. Ei pornesc cruciade, se luptă pentru cei sărmani, adună bani pentru pomana văduvei şi sunt buni psihologi. Mai scapă frâiele cu păhărelul, dar aşa îşi hrănesc deschiderile către paranormal. Astrologi vestiţi, ghicitori în orice, sunt buni furnizori de batiste. Pe umărul lor poţi să-ţi plângi de milă cât vrei. Te ascultă, te compătimesc şi pe urmă îţi controlează viaţa.

Peştii. Ei sunt călugării zodiacului. Sau amanţii! Firi introvertite, spirituale, vor căuta mereu adevărul şi/sau viaţa. Cei mai mulţi le vor găsi în paharul cu vodcă şi îşi vor împlini destinele ca pacienţi la Dezalcoolizare. Artişti cu mintea în absolut, firi nevrotice şi mereu neînţelese, Peştii caută iubirea perfectă, mânaţi de Neptun. Sunt buni cântăreţi, oameni care una spun şi alta fac, sensibili până la depresie şi plictisitori când scapă frâiele cu băutura.

Cum vi se par sfaturile ghicitorilor noştri? Dacă vă regăsiţi în aceste

caracteristici să ştiţi că nimic nu este întâmplător. Noi suntem oglinzi ale realităţii, aşa că nu vă supăraţi. Noi am vrut să va ferim de necazuri!  

Plutonia Martinaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *