Iac-așa: bârfe bengoase pentru zile călduroase

Postolaș ne-a dat trei știri trăsnet, uluitoare: Săptămâna asta, proaspătul consilier local independent Andrușca Postolaș și-a atins maximul de celebritate. A fost invitat la interviurile live de la Adevărul. Printre multitudinea de platitudini, Postolaș a zis două lucruri interesante, hai trei. 1) Nu va candida la parlamentare. 2) Partidulețul său de buzunar va pune oameni pe listele de la Iași la usr-ului lui Nicușor și 3) sunt în cărți să prindă locuri sus pe listă oameni cunoscuți publicului, dar și simpli anonimi. De curiozitate, nea Zahariuc, unul dintre sponsori, pe ce poziție va fi plasat? I se garantează un loc eligibil sau va continua să lucreze din umbră, tot din postura de sforar șef independent? Și-nc-o chestie amuzantă. Postolaș a anunțat, în același interviu, că se pregătește să devină primar peste patru ani. Hai că-i mișto gagiul, nu?

Listă cu VIP-uri la spitalul de zurlii? Cică la spitalul ăla de zurlii de pe Bucium au fost cazați, în ultima perioadă, niște VIP-uri tari de tot. Adică, niște persoane publice, cu funcții mari și cu probleme pe măsură. Unii au fost aduși pentru că șprițuiesc din noapte în zi. Și viceversa. Alții au fost aduși pentru că trag pe nară. Inspiră tot ce prind, imitându-l până în cele mai mici detalii pe fostul decar al naționalei noastre de fotbal. În al treilea rând, tot din rândul VIP-urilor sunt pacienți captivi zeului Poker. Ei, în toate aceste trei categorii de vicioși găsim personalități de primă mână care au responsabilități extraordinare în județul nostru, dar și-n întreaga Moldovă. Noi avem lista completă. O mai citim o dată, îi ordonăm alfabetic și, în curând, îi prezentăm în toată splendoarea lor. Hai sănătate!

Mișcare inteligentă, dar pentru cât timp? Gruparea lu’ dom’ profesor Pompea de la PUPA vrea să-și dreagă deficitul de imagine creat de scandalul de corupție în care sunt implicate importante cadre didactice. Astfel, dom’ profesor Pompea a apelat la pretenarul lui din tinerețe, domnul Vîncu, aghiotant de premier. Și pe acest domn Vîncu l-a rungat Pompea să-l ajute și să-i proptească un om prin guvern, ca să mai aibă și PUPA cu ce se lăuda. Zis și făcut. Vîncu, aghiotantul, l-a luat pe profesorașul ieșean Leandru și l-a pus șef la un departament care să organizeze programul centenarului marii uniri. Și uite așa a ajuns un profesoraș de la PUPA ditamai secretarul de stat în guvernul de tehnocrați. Baiul îi altul. Dacă după alegerile din noiembrie se schimbă guvernul, Leandru pleacă val vârtej, nu-l prinde pufoaica la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *