Iammmiii! Prăjituri ca pe vremuri, numai la Cofetăria Belvedere

Cam de cât timp n-ați mai fost la o cofetărie? Nu ne referim aici la fițele care-au cotropit orașul, cu prăjituri roz și nume franțuzești. Vorbim de cofetării dintr-acelea neaoșe, care nu s-au mai schimbat de când mamele multora erau fete mari.

O astfel de oază am (re)descoperit și noi undeva într-un cartier nu tocmai central al urbei. În Nicolina, puțin înainte de biserica catolică și în inima săpăturilor de modernizare a bulevardului, am intrat în Cofetăria Belvedere. Pe cât de comunist îi sună numele, pe atât de muncitorească îi e înfățișareaCofetaria Belvedere 1: fețe de masă pătrate, în carouri, cofetărese cu chipiul alb prins cu clame de părul scurt făcut permanent și mirosul acela de cofetărie antică pe care n-ai cum să-l uiți dacă l-ai simțit vreodată.

Prețuri de pe vremuri

În vitrinele frigorifice este expusă, însă, adevărata valoare a respectivului local. Prăjituri ca pe vremuri, cu prețuri de pe vremuri. Dacă mai găsiți un loc în oraș unde te servește cineva cu o felie de tort Diplomat la aproape 3 lei vă rugăm să scrieți pe adresa redacției neapărat! Cofetari_ Belvedere_prajituriCu frișcă, cu fructe de pădure, cu ciocolată de casă – opțiunile sunt variate, iar prețurile nu trec de 4 lei bucata. Unde mai pui că fac și comenzi mai mari pentru acasă…

Noi suspectăm concurența din Centru că vine aici și achiziționează bunătățile proaspete și apoi le vinde la prețuri de cinci ori mai mari în sus-amintitele cofetării cu nume franțuzești.

Pentru cei care au copii acesta e un loc numai bun de relaxare. Cât mai este vreme călduroasă cei de la Belvedere țin deschisă și terasa de la primul etaj. Priveliștea nu-i chiar seducătoare și de cele mai multe ori e învăluită în praful de la lucrările de asfaltare, dar, într-unul din colțuri, pe lângă un ficus aproape uscat, este amenajat și un mic loc de joacă pentru copii. Cu mâna pe buric vă spunem că merită să treceți pe-acolo!

Relu Zăhărelu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *