Ieşenii aleg siguranţa

Războiul şi dezastrele naturale din ultimele luni, au făcut ca destinaţii precum Japonia, Grecia, Egipt, Tunisia sau Libia, să fie evitate de turiştii ieşeni, din motive lesne de înţeles. Agenţiile de turism locale recunosc faptul că, în această perioadă, numărul cererilor pentru aceste destinaţii este aproape inexistent.

“Nici nu ne aşteptăm măcar să fie cereri pentru aceste destinaţii, mai ales în această perioadă. Avem, pentru luna mai, două plecări cu avionul în Japonia şi, pentru la vară, una în Tunisia. Mai mult ca sigur plecările către Japonia nu vor fi amânate din cauza preţului bun. În iarnă am făcut o ofertă şi în loc de 750 de euro, cât costă un bilet dus-întors, am făcut o reducere de 300 de euro. Oricum ne pare rău că au intervenit aceste explozii nucleare. Sărbătoarea florilor de cireş, care e specifică chinezilor, era la mare căutare în trecut. Acum…nu avem nici o cerere”, ne mărturiseşte un agent de turism situaţia plecărilor.

Revoluţiile de iasomie i-au întors din drum

Revoluţia de iasomie din Egipt a întors din drum un grup de excursionşti ieşeni care a renunţat la călătoria spre Cairo, plănuită încă din iarnă.

“În următoarea perioadă vor începe să apară pachetele turistice pentru Grecia, Cairo, Tunisia şi sperăm că vor fi destul de atractive pentru ieşeni. Solicitările pentru Turcia au fost enorm de multe. Am epuizat toate locurile la hotelurile bune, de 3-4 stele.

Toţi nemţii, ruşii şi englezii au ocupat aproape tot. Din cauza asta grecii au venit la noi cu tot felul de oferte bune, numai ca să umple golurile “, ne mai spune agentul.

Preţul plătit de turiştii care se răzgândesc sau renunţă la excursie din diverse motive, e destul de piperat. Dacă se răzgâneşte în timp de 30 de zile de la semnarea contractului, cumpărătorul va fi penalizat cu 20% din suma plătită. Cea mai dezavantajoasă variantă pentru clienţi e contramandarea excursiei cu câteva zile înainte de plecare, plătind o penalizare de 100% din valoare. Adică oferi agenţiei o excursie moca, pe tavă.

Atentatele dau banii înapoi

Dar în cazul în care se iscă un atentat sau dezastru natural la câteva zile de la plecare, agenţia îţi restitue suma în totalitate, aducând o bulină roşie acestui bussines.

Odată cu venirea primăverii, pachetele pentru Paşti au început să apară şi, astfel, pentru o excursie în Cairo costă 450 de euro de persoană, la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, dacă rezervările sunt făcute cu 4-5 luni înainte.

Dacă ieşenii doresc petrecerea sărbătorilor pascale în ritmuri greceşti, un sejur de 5 zile în Salonic, în apropierea zeilor de pe Muntele Olimp, costă 399 euro de persoană, preţ în care intră cazarea şi transportul cu autocarul.

Un Paşte în Egipt costă 975 de euro de persoană: cazarea la un hotel de trei stele , mic dejun inclus, îndrumător şi taxa de aeroport, plus obiectivele turistice.

Amatorii de excursii exotice pot încerca Thailanda, contra sumei de 980 euro, în care sunt incluse vizite la Templul de Smarald al lui Buddha, recifii de corali şi, la finalul trip-ului, exoticele thailandeze pot dansa special pentru excursionişti.

Din păcate nu se spune nimic despre masajul care le-a făcut renumite. Deci, nu intră în preţ.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *