A înnebunit lupul. Vezi cine e dispus să împartă puterea?

La sediul leberalilor, mai pustiu ca-ntr-o casă bântuită: Jale mare la leberali duminica trecută. Da’ așa jale cum nu s-a mai pomenit cine știe de când. Ca un făcut, mai toți purtătorii de carnet de partid galben și-au adus aminte că au treabă prin târg, așa că în jurul lui Avoievodiței nu mai rămăseseră decât ai lui, ăia cărora le-a dat câte-o pâine pe ici, pe colo. Doar vreo doi deputați s-au rătăcit prin Podu Roș. În rest, pustiu. Unii cârcotaşi zic că scorul din alegeri a devenit previzibil duminică spre seară, aşa că mulţi dintre parlamentari şi alte persoane cu pretenţii au evitat să se afişeze la sediu la momentul anunţării exit-poll-urilor. Jalea și mai mare e că o mulțime de premari leberali s-au cam lămurit cu partidul ăsta şi ar vrea s-o rotească, neoficial, spre alt partid. Mda, se anunță alegeri mișto la toamnă, pe filieră leberală.

A înnebunit lupul. Avoievodiţei, dispus să împartă puterea? Că vorbeam de leberali și de jalea de la ei. Zic gurile rele că Avoievodiței s-ar fi prins într-un final că stilul de singur împotriva tuturor nu-l prea ajută să țină Cejăul în frâu. Bine, oricum nu-i prea ieșea schema cu ținutul nici mai înainte, în vremuri mai liniștite. Așa că s-a gândit să se asigure și de voturile popularilor, începând să-l scoață în lume pe vicele A lui Ivan, pe care i l-au băgat pe gât consilierii. Omul ar urma să primească niște atribuțiuni mai puțin periculoase, așa să nu stea degeaba și să vină la pachet cu patru voturi câte au popularii în Cejău. Bun, dar cu democrații ce faci, că-s mai mulți și poate vor și ei ceva. Ei, cică chestia asta s-ar fi discutat deja cu Buldogul de la Bucale, să dea telefoanele care trebuie. Urmărim subiectul şi revenim cu amănunte.

Oameni cu pretenţii, de-un penibil dureros: Cocalari din toate ţările, uimiţi-vă. Haideţi să vă spunem una simpatică despre un cuplu de tineri cu oarece vizibilitate publică în târg. Ea, Carmencita, profesoară la facultatea de contabili din Copou. Agreabilă prezenţă, de altfel. El, patron al unei firme de taximetre de lux. Sunt căsătoriţi şi au şi-o fetiţă. Foarte bine, să fie fericiţi. Aţi putea spune că nu-i niciun motiv de bârfa. Staţi aşa. Recent, intrând absolut întâmplător pe pagina de Facebook a Carmencitei am găsit acolo două pozişoare cu fetiţa lor, la bordul unei maşini electrice, de aia pentru copii, trăgându-se prin sufrageria bunicilor. Penibilă situaţia în care a fost pusă fetiţă, noroc că ea nu-şi dă seama. Şi ca ridicolul să fie şi mai adând, maşinuţa cu care se plimbă fata prin sufragerie are, normal, sigla Mercedes, iar pe capota a fost lipit un abţibild cu sigla firmei de taxi a tatălui. Curat prost gust!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *