Senatorul Nelu suferă de scenarită cronică: teoria dosarelor penale

L-a văzut careva în ultima perioadă pe senatorul Nelu a lu’ Grigoroaei? Nici noi. A dispărut subit din peisajul ieşean. Parcă e goală politichia de Bahlui fără el. O fi plecat oare cu Uaşdea, că şi ală e dat la dispăruţi? Cine ştie. E greu de dat cu părerea. Dar nu imposibil. Săptămâna trecută ne-am băut cafeaua la mall. Am mai căscat gura la una, la alta. Am mai schimbat o vorbă cu unul, cu altul. Şi uite aşa din vorbă în vorbă am reuşit să luăm urma senatorului Nelu. Exact ca nişte vânâtori experimentaţi, am mers pe urme până am dat de bursuc. Unde credeţi că este senatorul Nelu? Stă ascuns în gură de şarpe. Şi are cică şi motive întemeiate. Toţi procurorii din România ar fi pus recompensă pe capul lui.

S-a dat la fund
Cum e posibil aşa ceva? Ne-am întrebat şi noi, şi suntem convinşi că vă întrebaţi şi voi. Nu seamănă omul ăsta a interlop sau a infractor. Nici la combinaţii nu credem că îşi bagă nasul, că e cu frică de Dumnezeu. Ce să fie oare la mijloc? Că nici bani nu are ca să ne gândim că ar fi făcut vreo combinaţie şi nu a împărţit câştigul cu cine trebuie. Dar, cum vă spuneam, din vorbă în vorbă cu amici la cafea la mall, am aflat problema. Cică e de natură politică. Progresul României se face doar cu dosare penale cică. Îţi croşetează rapid un astfel de dosărel şi apoi eşti legat ombilical de partidul cu pricina. Cică asta ar fi reţeta perfectă de combatere a traseismului politic. Dar şi pentru ameliorarea stărilor de ifos parlamentar. Aşa că în astfel de situaţii este bine să dispari din peisaj. Să stai pitit şi la locul tău ca nu cumva să aibă vreun motiv procurorii să scrie numele tău pe vreo lucrare penală. Păi bine dom’ senator… Dar de ce nu ai venit să ne spui şi nouă de problemele tale? De ce te plângi doar pe la mall? Poate te putem ajuta. O primă soluţie ar fi să nu mai întinzi ochii la alt partid. Nu de alta, dar mai ai un pic şi îl întreci pe pensionarul Dobrică. Şi omul ăsta chiar se chinuie de-o viaţă să intre în Cartea Recordurilor la numărul de carnete de partid deţinute vreodată de un politician român.

Se termină boieria
Acum, senatorul Nelu stă bine mersi pe burtă, apa-i mică oricum. Nu face valuri, ci doar încasează: o dată pe lună salariul baban de la Senat, diurne şi-alte alea. Planul nu e rău. Însă nea Nelu trebuie să se gândească bine de tot la viitor. Că uite mâine-poimâine se împlinesc doi ani de mandat. Şi nu mai rămân decât doi şi gata. La cum se mişcă nu credem că în 2016 mai pupă vreun mandat de parlamentar. Cu alte cuvinte, mai are vreo 800 – 900 de zile şi se termină cu boiereala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *