Instanța a decis că tâmplarul-antrenorul-fotbalistul-scriitorul ”MM” Stoica poate fi eliberat condiționat. ”Mă voi reintegra în societate!”

Judecătoria Sectorului 4 București, prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice, a publicat soluţia pronunţată la data de 04.01.2016  în dosarul cu numărul 42834/4/2015, privind pe petentul Stoica  Mihai, având ca obiect „liberarea condiţionată”:

Admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul STOICA MIHAI. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului STOICA MIHAI de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 428/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 104 Cod penal, privind revocarea liberării condiţionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu se plăteşte conform Protocolului încheiat între Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Barourilor din România . Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.01.2016.’’

UPDATE 14.30. Dacă îi va convinge pe judecători, fostul manager al Stelei va mai avea de trecut, cel mai probabil, de un recurs al procurorilor, o ultimă barieră în calea libertății. Mihai Stoica a încercat să îi convingă pe magistrați că se va putea reintegra în societate. “Onorată instanță, înțeleg motivele condamnării, mi-am ispășit pedeapsa, am dat dovadă de bună purtare, am lucrat la tâmplarie, am condus și echipa de fotbal a penitenciarului, astfel că mă voi reintegra în societate”. “Am deja un loc de muncă asigurat odată cu ieșirea din pușcărie, manager sportiv la un club de fotbal”, le-a spus Mihai Stoica procurorilor, conform ziare.com.

UPDATE 9.50. Ședința de la Judecătoria Sectorului 4 s-a terminat acum câteva minute. Surse autorizate spun că ”MM” nu a fost prea convingător în fața autorităților.

Mihai Stoica a părăsit sala de judecată.Verdictul va fi dat publicității luni după-amiază.
––
Fostul manager general al Stelei, MM Stoica (50 de ani), va afla luni dacă va fi eliberat condiționat. Acesta a avut de ispășit trei ani și șase luni de închisoare, dar poate ieși după jumătate din acest timp. În această perioadă a scris patru cărți , a muncit în perioada detenției ca tâmplar și a antrenat și a jucat în echipa de fotbal a închisorii, devenind campion pe țară și a ispășit jumătate din pedeapsă, deci îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat.Luna trecută, fostul manager general al Stelei a obţinut aviz favorabil de la Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Jilava. Astfel, dosarul său a ajuns la Judecătoria Sectorului 4. Acesta spera să ajungă acasă de Sărbători, dar magistraţii au amânat pronunţarea deciziei finale pentru 4 ianuarie 2016.

Sursa: sportnews.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *