Irina Schrotter, în rol de Albă-ca-Zăpada

Irina Schrotter

Irina Schrotter

Creatoarea de modă Irina Schrotter are din nou ambiţii de primăriţă. O vizită a prefectului la fabrica de textile a Irinei Schrotter a dat peste cap calculele politice pentru anul viitor. Gheorghe Nichita, Tudor Ciuhodaru, dar mai ales Dumitru Oprea au privit cu îngrijorare anunţul femeii de afaceri cum că nu ar exclude o eventuală candidatură în alegeri. Schrotter nu ezită să recunoască că Nichita are prima şansă, Oprea e sortit pierzaniei, iar că Ciuhodaru este “candidatul proaspăt şi activ” care strică socotelile useliştilor.

Eu nu exclud nicio variantă, dacă însă mă voi decide să candidez voi face acest lucru doar din partea unui partid“, a spus Schrotter.

Cum USL, UNPR şi PDL sunt ocupaţi cu proprii candidaţi, vă spunem noi care este planul “modistei”.

Se face că un anumit Sebastian Lăzăroiu, acel omuleţ apropiat de idolul în politică al Irinei, recte Traian Băsescu, anunţa de curând o Albă ca Zăpada. Coaliţia anti-Nichita care se prefigurează la Iaşi, cu un vârf de lance format din Simirad-Ciuhodaru-Schrotter are toate şansele să provoace tunete şi fulgere în tabăra useliştilor. Avem moşul simpatic şi carismatic, doctorul de care au auzit toţi pensionarii şi, colac peste pupăză, femeia care poată să atragă intenţii de vot interesante din rândul tinerilor. Mai pui şi principiul alternanţei la putere care îşi trimite iscoadele în conştiinţa colectivă şi ai un tort căruia îi lipseşte doar cireaşa. Cu o campanie pe bune şi bani pe măsură, alegerile într-un singur tur nu vor mai reprezenta o simplă promenadă pentru cei care se văd deja cu tolba plină de voturi.

Interesantă este poziţia “modistei” în cazul Palas. Dacă acum câţiva ani, tuna şi fulgera împotriva investiţiei, acum şi-a nuanţat discursul.

Eu, dacă aş fi în locul lui Iulian Dascălu, sincer vă spun că m-aş întoarce împotriva primăriei şi aş cere despăgubiri“, a spus Schrotter cu aluzie la faptul că municipalitatea nu a reuşit să-şi respecte angajamentul de a pune legal la dispoziţia investitorului cele 12 hectare din spatele Palatului Culturii, în condiţiile în care judecătorii au anulat hotărârile cu pricina.

Una peste alta, anunţul aparent surprinzător al “modistei”, cu doar câteva zile înainte de sfârşitul lui 2011, nu face decât să confirme faptul că nu numai jocurile din culise vor stabili câştigătorii de anul viitor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *