Junioarele de la LPS au ieşit campioane naţionale

Iubitorii de handbal din Iaşi îşi aduc aminte, cu siguranţă, de performanţele extraordinare obţinute de formaţia Aura Iaşi.

Echipa a fost inventată de Adrian Pascal, în 1992, şi a reuşit, un an mai târziu, să termine pe un meritoriu loc III campionatul şi să participe în cupele europene.

În Cupa EHF, ieşencele, conduse din teren de Lenuţa Lupan, au ajuns până în sferturile de finală, unde au fost eliminate de puternica formaţie franceză CSL Dijon.

De numele Luminiţei Lupan se leagă şi ultima performanţă a handbalului feminin ieşean, care a câştigat campionatul naţional la nivel de junioare I.

Primul titlu naţional la handbal feminin după 24 de ani

Directorul LPS Iaşi, Ilie Gheorghică, a declarat că această generaţie a obţinut rezultate foarte bune încă de la început.

“Medalia de aur obţinută de junioarele I reprezintă un rezultat deosebit nu doar pentru liceul nostru, ci pentru întreaga comunitate. Au trecut nu mai puţin de 24 de ani de la ultimul succes obţinut de o echipă de handbal feminin la nivel juvenil. În 1987, fetele de la «Mihai Eminescu» au fost campioane. Aceste fete au venit în clasa a V-a la LPS, iar în ultimii ani au obţinut patru medalii. În 2007, echipa de la LPS Iaşi a luat bronzul la Campionatul Naţional de junioare III, iar în 2009 au luat tot bronzul la junioare II. În 2010, această echipă a fost campioană la Cupa Liceelor“, a declarat Ilie Gheorghică.

Căutate de marile echipe

Antrenoarea Lenuţa Lupan a spus că marea majoritate a jucătoarelor care au obţinut acest rezultat mare sunt dorite de echipele de top din România.

„Nu ştiu ce bani ne-ar trebui pentru o echipă de senioare pentru că nu m-a abordat nimeni până acum pe acest subiect! Pot să vă spun că mai multe jucătoare sunt solicitate pentru transfer de către formaţii din Liga Naţională. Oricum, Mormeci şi Măzăreanu au jucat la Buzău, Ivan la Roman şi Florea la Constanţa. Cele patru jucătoare îşi încheie contractele cu aceste echipe şi, conform uzanţelor, viitorul lor urmează a fi decis printr-o licitaţie organizată de Federaţia Română de Handbal“, a spus Lenunţa Lupan pe un ton grav.

Doar promisiuni

Preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean, Sorin Iacoban, a promis că va încerca să caute nişte sponsori care să pună umărul la crearea unei echipe de senioare, pe scheletul actualei formaţii de junioare.

„Vom încerca în perioada imediat următoare să convocăm oficialităţi şi persoane din mediul privat pentru a încerca să înfiinţăm la Iaşi o echipă de senioare pe scheletul actualei campioane de juniori. Echipa ar urma să înceapă de la nivelul eşalonului secund“, a spus Sorin Iacoban.

Rămâne de văzut dacă aceste promisiuni vor fi puse şi în practică pentru a nu lăsa asemenea valori să evolueze la alte echipe în loc să bucure iubitorii de handbal feminin din Iaşi.

Patru victorii şi un egal

La turneul final de la Braşov, au participat pe lângă echipa gazdă CSM şi LPS Iaşi, formaţiile LPS Slatina Extrem Baia Mare, Chimia Râmnicu Vâlcea, LPS Roman, CSS Caracal şi CSS 2 Baia Mare.

În Seria I preliminară, ieşencele antrenate de Luminiţa Lupan au terminat pe primul loc, obţinând două victorii cu LPS Slatina (32-25) şi Extrem Baia Mare (33-31) şi un egal, cu Chimia Râmnicu Vâlcea, scor 28-28.

În semifinale, LPS Iaşi a trecut de CSS Caracal, scor 22-21 (12-12), iar în finală de CSM Braşov, scor 26-21.

Iată lotul echipei campioane: Ana Maria Măzăreanu, Lenuţa Mormeci, Ana Maria Inculeţ, Andreea Vasiliu, Mădălina Toma, Adina Zlăvog, Alexandra Orsivschi, Bianca Tiron, Alexandra Bursuc, Andreea Baltag, Ştefania Florea, Irina Ivan, Victoria Agape, Petronela Pascu, Roxana Posa, Maria Toma, Mădălina Conache, Mădălina Potorac, Mădălina Munteanu, Gabriela Lazan şi Miluţa Ciofu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *