Jurnalistul Daniel Şanca, învins de senatoarea Mihaela Popa

Eseistul, publicistul, analistul şi jurnalistul Daniel Şanca a primit, sâmbătă, o adevărată lecţie de înaltă ţinută morală şi fair-play de la  preşedinta COADA Iaşi, doamna profesor-senator Mihaela Popa.

Mihaela-Popa

Mihaela Popa

Doamna senator, cea care conduce şi destinele Comisiei de Tărăgănare a Alegerilor din filiala PDL (COADA), a avut o prestaţie sportivă de invidiat, cu ocazia unei întreceri amicale de alpinism, susţinută în compania apreciatului jurnalist Daniel Şanca, venit la sediul partidului să mediatizeze lansarea proiectului “Casa părintească nu se vinde”.

Proiectul, finanţat din fonduri pentru coeziune şi coordonat de doamna senator Mihaela Popa personal, îşi propune să descopere cât mai mulţi copii prin judeţul Iaşi. “În cazul în care sunt şi talentaţi la ceva, aceşti copii vor fi incluşi în programul guvernamental Cornul, Laptele şi Mărul”, a declarat, cu sinceritate, preşedinta PDL Iaşi.

Marea provocare

În continuare, poate ştiind dumneaei ce ştia, doamna senator l-a invitat pe jurnalistul şi publicistul Daniel Şanca să-şi măsoare forţele într-o competiţie de alpinism viteză pe diverse clădiri din oraş. Domnul Şanca, fiind un pasionat al căţărărilor pe orice vreme şi de orice natură, a răspuns imediat provocării şi s-a schimbat în echipamentul sportiv (şi-a suflecat blugii).

În frumoasa competiţie care a urmat suflecării, doamna senator Mihaela Popa a făcut o demonstraţie care a lăsat audienţa cu gura căscată. Cu o calitate uimitoare a căţărării, o precizie impecabilă a prizelor şi o condiţie fizică de invidiat, şefa PDL Iaşi a reuşit, în numai câteva minute, să îi spulbere partenerului de competiţie orice speranţă de mai bine. În al doilea set al concursului, am putut vedea un Daniel Şanca transpirat, emoţionat, cu respiraţia întretăiată, care a reuşit să câştige în faţa politicianului cu experienţă şi înaltă ţinută morală doar o singură căţărare, şi aia pe fosta Baie turcească. La scorul de 2-1 pentru doamna Popa Mihaela, jurnalistului Daniel Şanca i s-a făcut foame şi şi-a recunoscut, cu mult fair-play, înfrângerea.

Super interviul zilei

“Se vede că nu m-am mai căţărat de peste 10 ani. Nu mai am prizele din copilărie, dar mi-a făcut mare plăcere să concurez alături  de un om politic cu asemenea calităţi. Cât am stat la spatele doamnei senator, m-am gândit la multe… O felicit sincer pe Mihaela pentru prestanţa de care a dat dovadă şi o avertizez că am să-i cer revanşa, pentru că vreau să mai scriu articole în care să apar şi eu“, a spus jurnalistul şi publicistul D.Ş.

Pusă în faţa atâtor complimente pe deplin meritate, preşedinta PDL Iaşi n-a rămas datoare şi i-a mulţumit, cu sinceră modestie, partenerului său de căţărare, pe care l-a rugat, condescendent, un singur lucru: “să se gândească de două ori atunci când mai scrie ceva despre ea“. “Să te gândeşti de două ori atunci când mai scrii ceva despre mine, pentru că, aşa cum am demonstrat şi astăzi, chiar dacă par fragilă, sunt puţini oameni care ştiu cu adevărat de ce sunt în stare”, a spus doamna Mihaela Popa.

“Am să mă gândesc, doamnă senator, nu de două, ci chiar de patru sau cinci ori, pentru că v-am simţit pe pielea mea capacitatea”, a promis, cu mult spirit de iniţiativă, talentatul jurnalist şi publicist ieşean.

În continuare, apreciatul jurnalist a acceptat invitaţia frumoasei doamne senator la masă, la un local de lux în care, dacă nu poţi să mănânci tot, îţi dă şi la pachet!

Alegerile pentru şefia PDL Iaşi sunt pe 9 iulie şi cele mai mari şanse le are, de departe, doamna senator Mihaela Popa, care este un om de echipă.

În exclusivitate pentru cititorii „Bârfa de Iaşi”,

D.Ş.

Notă: Daniel Şanca este unul dintre cei mai talentaţi jurnalişti ieşeni, dar nu-l vede nimeni.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *