„Locuri de muncă”. Pensionarele din Iaşi tânjesc să fie bonele Prinţişorului lui Kate

Este greu de crezut că unul dintre cei mai râvniţi reprezentanţi ai sexului masculin de pe planetă are mai puţin de o lună. Orice fiinţă omenească i se află prin preajmă sare ca arsă la primul sughiţ ori strănut al lui George Alexander Louis, flăcăul lui Kate Middleton şi al Prinţului William, başca nepotul vrednic al Reginei Elisabeta a II-a. Kate_William_copilPuiul născut cu sceptrul şi coroana în seif are în jur o curte întreagă şi i-a fost hărăzită, spre ocara tuturor, o bonă septuagenară.

Fericita doamnă care va schimba pamperşii regali are 71 de ani, iar alegerea ei a stârnit vii proteste. Adică o pensionară care ştie doar să croşeteze şi să manevreze butoanele telecomenzii întru căutarea telenoveei perfecte va şterge la fund un prinţ?! Adică este ea în stare să aibă un job pentru care toate bunicile din Iaşi şi-ar da pensia pe un an drept şpagă doar ca să aibă şansa să încălzească biberonul pruncului?!

De unde a pornit povestea

De la Prinţul-tată Will, care a luat legătura cu Jessie Webb, fosta lui bonă, acum pensionată, pentru a avea grijă de micuţul moştenitor. „Lucrurile nu ar fi bizare dacă nu ar interveni un aspect: femeia are 71 de ani şi nu ar fi recomandat să aibă grijă de un bebeluş, care îţi mănâncă şi nopţile, şi zilele, şi mai ales nu de unul al Casei Regale”, zic gurile rele şi publicaţiile răuvoitoare. bona_1Cu toate că apropiaţii ducelui şi ai ducesei, care au auzit despre decizia lor, au fost uimiţi, cei doi nu renunţă la idee şi nu vor ca o altă bonă, mai tânără, dar necunoscută, să aibă grijă de prinţul George Alexander Louis. Femeia a fost tare încântată să îl crească pe micuţul prinţ şi a acceptat, se pare, provocarea.

Caut bonă! Maxim 30 de ani !

Auzi la ei! Provocare! Oameni buni, în România, a fi bonă este un super job, se fac cursuri, se dau interviuri, se fac testări psihologice şi este bine că este aşa. Mediul concurenţial favorizează competiţia şi duce la performanţă. Mai rămâne ca bonele să aibă jdemii de mastere, să vorbească multe limbi şi să aducă recomandări de la mai-marii lumii, că altfel nu pot avea grijă de niciun bebeluş. Dacă ai mai mult de 30 de ani şi nu ştii să ştergi mucii unui sugar, ratezi orice interviu!

Vivat Maternitatea!

Poate în marile ţări simandicoase o fi o limită de vârstă până la care poţi să moţăi lângă un copil care doarme întruna fiindcă aşa îi cere fiziologia lui, dar în România nu-i chiar aşa. bona_3Tinerii care mai au curaj să facă şi un copil sunt binecuvântaţi de Dumnezeu dacă au pe lângă casă vreun ajutor, chiar şi de la persoane de peste 70 de ani. Altfel e greu de crescut copii în ţara cu cea mai mare rată de infertilitate, după cele nordice, din Europa. Statul nu te ajută, patronul îţi dă cu şutul în fund de la primele greţuri, soacra are de muncă prin Italia, unde prohodeşte babele ce au tocmit-o ca să nu moară de foame.

Cum să mai ai curaj să faci copii? Abia de poţi avea grijă de tine, darămite de unul mic care are nevoie, auzi la el, de mâncare, de haine, de caiete, apoi cere bani de ţigări ori de vreun suc pe la terasă.

Curat tupeu! Şi, totuşi, am văzut şi englezi fericiţi, iar bona lui George este unul dintre ei. Femeia va avea o misiune colosală: să aibă grijă de cel mai mic monarh al lumii şi să rupă gura celor care, dacă nu au pensionari, atunci merită să-şi cumpere!

Lady în Bleu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *