Lui Comănescu i-a ruginit robinetul cu lichidităţi

Lui Constantin Comănescu, alchimistul ieşean care a transformat fierul vechi în milioane de euro, începe să-i ruginească robinetul cu lichidităţi. Omul de afaceri este pus în situaţia de a fi executat de fisc în contul unei datorii de trei milioane de lei. Acum, Comănescu face orice pentru a scăpa de această problemă, apelând inclusiv la şedinţe de ocultism, prin intermediul cărora ia legătura cu alţi experţi în fiare şi betoane. Săptămâna trecută a avut un dialog chiar cu Meşterul Manole, cel mai cunoscut specialist român în tehnologia turnării betonului.

Meşterul Manole: Care mă deranjezi la ora asta?
Constantin Comănescu: Mă scuzaţi, Comănescu mă numesc. Maestre, vreau să mă consult cu dumneata într-o problemă.

O clipă. Ana, iar mi-ai pus în ciorbă praf de cărămidă roşie în loc de boia de ardei. Şi vezi că azi dimineaţă, în loc de calciu efervescent, am băut nişte pulbere de BCA. Fii mai atentă, te rog. Da, domnu’ Comănescu, vă ascult.
Maestre Manole, ştii, eu am nişte afaceri cu fier vechi şi betoane. Îmi merge bine, nu zic nu, dar statul ăsta lacom m-a luat la ochi. Chipurile, nu mi-am plătit dările. Acum vrea să-mi vândă nişte proprietăţi. Cum fac să scap de el?

În primul rând, ascunde banii. Dacă fraierii îşi bagă banii în saltea, tu bagă-i în beton, mă înţelegi? Îţi pot da o reţetă de-a nevesti-mii, care ascunde banii de mine într-un fel de răvaşe ghipsate. Ana, câte grame de ipsos pui la o cană de apă? Un kil? Nu, tu, aia-i reţeta pentru lingouri.
Bun, îi ascund în ciment, dar cum îi scot de-acolo? Că doar o să mai am nevoie de ei.

Da, aici e o problemă. Te pot pune în legătură cu maestrul Brâncuşi, că el se pricepe la cioplit piatra. Are o mână aşa de fină, că-ţi extrage bancnota neatinsă din orice, marmură, granit, bronz. Problema e că s-a dat pe felie cu CEC Bank, le face reclamă şi e posibil să te toarne la fisc, că doar e banca statului.
Ştiţi, eu am o firmă care se numeşte Pieta. Oare să iau legătura cu maestrul Michelangelo? Are şi el o firmă la Vatican, tot Pieta.

Îl ştiu şi pe ăla. Nu te băga. Lucrează pentru Mafia. Mai are vreo sută de statui pe fundul mării. Multe reprezintă contabili, procurori sau băieţi stilaţi cu costume în dungi, toţi în mărime naturală. Uite, îţi spun eu cum faci. Mai ai doar o firmă, Remat, da? Schimbă-i obiectul de activitate. Numeşte-o Remaiat şi bagă-te la reparat ciorapi. Hai, pentru pontul ăsta, poate faci şi tu cinste cu o şarpantă mişto pentru nevastă-mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *