Marin Burlea şi Camelia Bogdănici, consultări politice

Medicul oftalmolog Camelia Bogdănici şi pediatrul Marin Burlea au fost prezentaţi săptămâna trecută drept opţiunile UNPR pentru conducerea oraşului şi judeţului Iaşi. Până acum, ambii au fost destul de nehotărâţi în cariera politică, Camelia Bogdănici trecând de la PDL la Mişcarea Populară, apoi la UNPR, Marin Burlea parcurgând un drum mai scurt, de la PNL direct la UNPR. O discuţie între cei doi ne poate lămuri despre intenţiile pe care le au pentru electoratul ieşean.

Camelia Bogdănici: Bună, Marine, deranjez? Văd că ai consultaţii.
Marin Burlea: Nicio problemă, poţi intra, Camelia. Nu e un caz special, analizam un articol din constituţia unui pacient, respectiv un năsuc la care parcă i-aş mai aduce un amendament pe ici, pe colo. Ia uită-te la el, are o orientare cam prea de centru – dreapta. L-aş aduce mai pe centru, să fie estetic.

Nu ştiu ce să zic, nu am ochelarii ăia buni la mine. Lentilele astea de contact cu electoratul nu fac două parale, dar, asta e, ce să fac, le mai port măcar până la alegeri.
Camelia dragă, ştii prea bine că noi trebuie să veghem mereu asupra organismului. Sigur, acum e mai greu, că e nevoie să ne ocupăm de organismul social, care e mult mai complicat decât cel uman. Uite, de multe ori, societatea suferă de boli foarte greu tratabile, cum ar fi prostia sau ignoranţa.

Problema e că sunt şi transmisibile. Din ce am mai cercetat eu cu ochiul liber, pe internet circulă tot felul de virale, un fel de explozie de bacterii E.coli care se duc direct la creier şi îl transformă într-o legumă.
Asta e, va trebui să ne adaptăm, să mai mergem pe la nişte congrese unde să aflăm noutăţile din domeniu. Chiar mâine sunt invitat la un Internet Cafe din Metalurgie, pentru o specializare în extirparea trolilor din reţelele neuronale.

Şi, ţi-ai făcut vreun plan despre ce vei face în campania electorală?
Încă nu, dar e clar că voi avea la mine un pumn de pastile. Pentru orice urgenţă, de la dureri de cap până la deranjamente stomacale.

Şi eu voi fi pregătită pentru orice problemă care va apărea. Cred că voi avea permanent la mine mai multe perechi de ochelari de protecţie. La câte sticluţe cu vitriol vor fi consumate în următoarele luni, doar nişte ochelari de aviator interbelic m-ar mai putea proteja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *