Mazilit la ceas de seară

Vă mai amintiţi versurile din balada „Mioriţia“: „Pe l’apus de soare / Ca să mi-l omoare“? Cam aşa au stat lucrurile şi cu antrenorul echipei CSMS Iaşi, Marius Baciu, mazilit de la cârma grupării ieşene „la ceas de seară“.

Deşi decizia de a-l demite pe Marius Baciu a fost luată de mai mult timp, chiar tehnicianul spunând la ultima sa conferinţă de presă susţinută la Iaşi că a fost avetizat că va fi demis, hotărârea definitivă a fost luată, spun gurile rele, de primarul Gheorghe Nichita, la finele săptămânii trecute, „la ceas de seară“, în urma unei şedinţe… furtunoase.

Succesul obţinut pe terenul unei contracandidate la promovare, Delta Tulcea, nu a mai contat, lui Marius Baciu punându-i-se în cârcă înfrângerea de pe teren propriu cu Dinamo II, echipă aflată pe primul loc în clasament, şi eliminarea din Cupa României, trofeu care, oricum, nu intra în calculele ieşenilor.

Vine „talismanul“ lui Gigi

Aşa cum anticipam încă din ediţia trecută a „Bârfei de Iaşi“, locul lui Marius Baciu pe banca tehnică a ieşenilor va fi luat de mai vechea cunoştinţă a fanilor, Ionuţ Popa.

Tehnicianul, care recent şi-a încheiat socotelile cu formaţia CS Mioveni, a mai trecut de două ori până acum prin dealul Copoului. Prima dată, Popa a preluat Iaşul când nu avea încă un nume în fotbalul românesc şi a reuşit să salveze mai mulţi ani la rând formaţia din dealul Copoului de la retrogradare şi să se facă cunoscut mai ales prin declaraţiile sale şugubeţe.

Mai mult, Popa a pus serios umărul la campania electorală din 2008, când a reuşit să aducă multe voturi primarului Gheorghe Nichita.

Al doilea mandat al lui Popa în Copou a fost de scurtă durată, acesta fiind mazilit de anul trecut de finanţatorul Ionuţ Negoiţă, cu acordul tacit al primarului, culmea, tot după o victorie.

Leo rămâne pe locul călduţ

Deşi toată lumea se aştepta ca Leo Grozavu să părăsească Iaşul odată cu Marius Baciu, Nichita a decis împreună cu şefii clubului să-i mai dea o şansă celui care va ocupa în continuare funcţia de manager general.

Surse din cadrul clubului ne-au spus că această hotărâre a fost luată din motive. În primul rând, oricât de mult ar ţine Gigi la Popa, edilul nu este dispus să-i dea mână liberă acestuia, adică să-l ungă manager general, iar al doilea motiv ar fi afinităţile avute de Leo Grozavu cu oficialii formaţiei FC Botoşani, care cică ar susţine „moral şi financiar“ gruparea ieşeană în cursa pentru promovare. Vorba ceea: la anu’ sunt alegeri!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *