Monarhie, democraţie şi modelling

Catalina Risipanu

Catalina Risipanu

„Dumnezeu, Ţară şi Rege” – trei valori fundamentale pentru care, pe timpuri, românii îşi dădeau viaţa fără nicio ezitare. Ce mai înseamnă aceste principii, astăzi? Mai este Monarhia o soluţie şi un factor de stabilitate şi încredere pentru noi, aşa cum am văzut şi simţit, recent, la supuşii britanici? Ce spun tinerii din România?

Pentru o frumoasă ieşeancă, această noţiune este relativă. Conform spuselor sale, societăţii româneşti nu îi este bine nici cu un rege ales ca lider, dar nici cu un preşedinte ales democratic de către popor.

Defectele societăţii

Cătălina Risipanu, la cei 19 ani ai săi, este un spirit liber, neîndoctrinat politic. „Lumea evoluează, iar în această perioadă vedem foarte uşor efectele democraţiei, precum şi ale monarhiei. Ambele au defectele lor şi lumea o ia razna şi când e liberă, şi când e restricţionată. Cu siguranţă se va inventa un regim politic unde oamenii vor fi capabili să se înţeleagă unii cu alţii fără să se certe. Oamenii sunt încă departe de omul perfect din toate punctele de vedere, ştiinţa evoluează, însă omul e tot mai sălbatic”.

Tânăra Cătălina este încă elevă în clasa a XII-a la liceul Liceul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii, dar îşi doreşte foarte mult ca, în viitor, să urmeze cursurile Facultăţii de Psihologie sau Jurnalistică. Şi-a propus, de asemenea să ajungă un psiholog bun şi un top model internaţional.

“În momentul de faţă nu am realizări atât de mari, însă visele mele sunt departe de a se îndeplini. Sunt mândră de faptul că am început să îmi câştig singură banii de la vârsta de 16 ani, lucrând ca ospătar şi apoi încet-încet şi în lumea modelling-ului”.

Modelling şi ştiinţă

Cariera de model şi-a început-o în 2007, când a început să colaboreze cu o prestigioasă agenţie naţională de modelling. Din acel moment au început multe şedinţe foto şi prezentări de modă.

“Am avut prezentări pentru Cătălin Botezatu, George Hojbotă, Galina, Mihai Albu (Promenada Sibiu 2011). Am călătorit  în Milano de câteva ori la castinguri şi am avut câteva  joburi acolo”.

Pasiunea sa cea mai mare este să citească, cărţi din domeniul psihologiei, parapsihologiei şi al ştiinţei.

„Îmi place să aflu cât mai multe despre oameni şi modul în care aceştia gândesc, reacţionează”, spune Cătălina.

Cum arată femeia perfectă

Vrând să se apropie de modelul femeii perfecte, ieşeanca are foarte mare grijă de imaginea sa. Secretul său este de a nu consuma carne grasă, în schimb mănâncă foarte multe fructe şi bea sucuri naturale. „Alerg şi fac exerciţii acasă”, spune ea.

Are o relaţie stabilă

În ceea ce priveşte viaţa personală, Cătălina este foarte fericită. „Am o relaţie stabilă. Sunt cu iubitul de 2 ani şi 6 luni, ne înţelegem foarte bine. Este băiatul pe care şi l-ar dori orice fată, este mereu alături de mine, mă susţine şi îmi oferă toată dragostea, afecţiunea şi atenţia de care am nevoie. Iubitul ideal, din privinţa mea deja este alături de mine. Sunt o fire foarte capricioasă, însă el ştie cum să discute şi să  rezolve problemele pe care le întâmpinăm în relaţie”.

Nu mi-aş dori să fiu o prinţesă”

Revenind la regalitate şi monarhie, Cătălina spune că nu a atras-o nici nunta celor doi tineri de viţă nobilă, Kate şi William: „Nu mi-aş dori să fiu o prinţesă şi nici să am o nuntă ca a lui Kate şi William. Nu vreau să mă căsătoresc nici cu un prinţ. Îmi doresc să am o nuntă de vis la un moment dat, însă nu mi-aş dori ca aceasta să fie atât de mediatizată. Nunta lor a fost regală şi dragostea lor deja era de câţiva ani încât acest pas era de la sine aşteptat. Încă de la început relaţia lor a fost prin toate revistele. Kate este o femeie foarte frumoasă şi deşteaptă încât sunt convinsă că va avea foarte mare grijă la imaginea sa”.

Citatul său preferat este: „Un om de succes este acela care poate construi o fundaţie cu cărămizile pe care alţii le aruncă în el”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *