Purcica nu mai e pe primul loc

Din lipsa banilor, pensionarii ieşeni vin, totuşi, aici pentru tratament

Staţiunea balneo-climaterică „Nicolina” sau, aşa cum o cunoaştem cu toţii, Purcica nu mai e la mare căutare în rândul pensionarilor! Din spusele ieşenilor mai în vârstă, singurul lucru care îi atrage la băi sunt preţurile avantajoase şi faptul că se află în Iaşi. În schimb staţiunile din Harghita şi Braşov sunt mult mai apreciate:

„Am fost de câteva ori la Nicolina, dar nu am fost prea încântată de condiţii şi de modul în care se comportă personalul cu pacienţii. În schimb, la Covasna m-am simţit extraordinar. Într-adevăr preţurile sunt mai scumpe, însă totul e în regim hotelier. Dar, cum pensiile s-au micşorat, nu mai dispun de bani şi pentru drum, cazare şi altele, de aceea… merg la Nicolina. Măcar e aproape!”, ne spune Rodica M., pensionară.

„Merg anual la Purcica pentru că sunt din Iaşi şi nu mai dau bani pe transport. Ce să zic, m-am acomodat cu condiţiile dar… e loc şi de mai bine. Mâncarea, în schimb, e excelentă, nimic de comentat. E mult mai bună decât cea de acasă”, ne spune Ion M., făcând haz de necaz de condiţia sa.

„Am fost doar o dată pentru durerile de spate, dar nu m-aş mai duce, pentru că e mult prea scump pentru mine. E adevărat că s-a văzut o îmbunătăţire. Nu am mai avut dureri de spate mult timp pentru că făceam şi gimnastică. În plus, îmi plăcea că aveam un orar stabilit şi trebuia respectat. În felul ăsta am ajuns să-mi rezolv şi alte probleme cu digestia. Cu părere de rău, la pensia mea de 5 milioane,  nu îmi permit să mă duc mereu. Asta e! Mergem mai departe”, ne spune Ioana S., pensionară şi ea.

Din biletele de tratament repartizate de Casa de Pensii ieşenilor, în primele luni ale acestui an, aproximativ 80% sunt pentru Băile Nicolina. Restul, pentru staţiunile 1 Mai, Lacul Sărat şi Amara, dar şi pentru Pucioasa, Covasna , Gioagiu-Băi şi Sărata Monteoru.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *