Moneda dedicată lui Boc a fost lansată de Ziua Independenţei

Moneda BOC

Moneda BOC de 2 lei

Banca Naţională a pus în circulaţie, în scop numismatic, începând cu 9 mai, Ziua Independenţei, o monedă din metal tranziţional, cu o valoare nominală de 2 lei. Moneda emisă de BNR este dedicată primului ministru Emil Boc, acest “pitic manipulabil” (de la Wikileaks citire) din curtea băsesciană.

Valoarea nominală a fost stabilită la 2 lei pentru a sublinia modul cum economia a mers în perioada domnului Boc“, au spus oficialii băncii.

Potrivit acestora, moneda este unică în istoria numismatică a ţării, dat fiind că s-a lucrat doar aversul (foto) acesteia, reversul fiind mult prea întunecat. Astfel, aversul prezintă în centru statura premierului (da, a încăput tot!), flancată de inscripţiile “Premier de 2 lei” şi “Bocul de România”. În partea de jos, este trecută perioada de domnie a Bocului, 2008 – 2012, cu optimism, am spune noi, că actualul premier ar mai prinde încă un an.

Monedele, ambalate în capsule obtuze, sunt însoţite de broşuri de prezentare a mandatului domnului Emil Boc în fruntea Guvernului, fiind subliniate realizările acestuia, printre care amintim: introducerea impozitului forfetar, scăderea salariilor bugetare cu 25%, organizarea de licitaţii cu dedicaţie şi realizarea unei săli de sport în Răchiţele, satul natal al apreciatului conducător.

Tirajul emisiunii este fără precedent în istorie, de 22 milioane de exemplare, monedele urmând a fi distribuite gratuit.

Tirajul este mare, într-adevăr, dar am vrut ca fiecare român să se aleagă măcar cu ceva din această criză economică“, au justificat oficialii băncii.

Reprezentanţii BNR au mai spus că 2 milioane de exemplare au fost deja împărţite, iar până la sfârşitul lunii mai, toţi românii vor avea în case câte o monedă de 2 lei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *