NE-stimatele lui Dan Diaconescu (În Direct)

Pamflet cu politruci moldovineşti

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

Nu ştim alţii cum sunt prin celelalte regiuni ale ţării, dar aici, la Ieşi, parcă-parcă îţi vine să-ţi pui chişioarele la schinare şi să te duci în lumea largă, când vezi câtă bătaie de joc, nesimţire şi nepăsare străbate din rărunchii unor puchinoşi târşâitori de ouă care, în loc să dea socoteală în Justiţie pentru pocinoagele făcuti de la comunişti şi până-n democraţia originală, caută acu să se bage ca musca-n lapte sau în cur (cum voieşte stimatul cititor) în evidenţele listelor de electori onorabili din frumosul şi preaiubitul nostru târg moldav.

Ca să n-o mai lungim, facem directă referire la această gogoaşă înfuriată a politichiei naţionale, numită pompos Partidul „Boborului” (n.r.: varianta arăbească a cuvântului românesc get-beget „popor”) condusă de gornistul Dan Diaconescu În Direct, de loc din Caracal (locul cu căruţa răsturnată, moldovenii au mai auzit de el), care a reuşit să prostească mulţimea sărăcită cu televizorul dar, precum un haiduc pe jumătate, a şi luat la greu dolărei şi euroi (doar pentru el, fireşte!) de la criptocomuniştii cu faţă de democraţi originali, îmbogăţiţi din furtişagurile şi mânărelile dinainte şi de după ’89.

Cum şi la Ieşi au fost astfel de godaci, iacătă că ne-am trezit peste noapte şi cu doi „catindaţi” caţavenci despre care multe se ştiu şi multe se spun dar nu se face nimic. Şi, cum au ieşit pe uşa din dos din mai multe partide şi partiduleţe iată că, şterşi de praf şi de puchini la ochi, au fost scoşi pe postul „boborului” băbătâiele Traian Dobre şi Nae Niculescu. Da, v-aţi chitit di şine-i vorba! Aţi auzit de ei, în Epoca di Chiatră a democraţiei româneşti şî, când vă aşteptarăţi mai puţin, iacătă, ieşiră pocinogii pi uliţele târgului sî facî strigare electorală.

Di Traian Dobre ştie tătî lumea ce gură mare are şi ce belele a făcut pi undi a fost: atât în politichie, cât şi în afaceri (la COMAT, fostul BJATM, pe care l-a falimentat cu brio șî la Ciric, unde a pus laba pe un teren fără a avea f’un drept), cî di asta îl catî meliția. Bunelul Dobre, instalat recent pe listele Partidului „Boborului” pentru parlamentari dar şi ca finanţator principal, e bunghit de vreo 20 di ani ca traseist politic, vânturându-sî ba pi la socialiştii lu’ Ilici, ba pi la liberalii lu’ Fene, di fiicari datî adunând mai mult praful de pe toba electoratului care nu şi-a pus mintea cu aşa babalâc cu goarnă mare şi flaşnetă mică. Memorabile sunt palmele zdravene încasate de la Conu’ Simirad în campaniile pentru Primăria Iaşului care l-a făcut chisăliţă pi moşneagul Dobre în doi timpi şi trei mişcări. Nici palmele încasate după saltul în barca baronului liberal Fenechiu nu l-au lecuit, chiar dacă pe colegiul Răducănenilor băgase un purcoi de bani (mai mult chiar decât bagă acum la Diaconescu În Direct). Şi, ca să nu se lase mai prejos, l-a tras cu el în partid şi pe cel care l-a făcut la fără frecvenţă „doctor în economie”, criptocomunistul Nae Niculescu, pi cari tăţ îl ştim ca pe un cal breaz drept „rectorul impostor”.

Despre băbătâia Nae, mamă-mamă, câte lucruri se mai pot zîşi! Că a schimbat partidele precum izmenele şi că-i colorat din cap până-n chişioare di câtă politichie a finanţat. A strâns „academicianul de papură” Nae nu mai puţân di 10 carnete de partid, asta fiind sângura bibliografii pi care o cetit-o! Aşa cum era şi normal, ș-a început delirul cu comuniştii care l-au pus şăf cu propaganda (undi tăie bileti ștampilati cu radiera, di o bagat în pușcării pi unu), iar, după bătăile din ’89, după ce o fost alungat de studenţi de la catedră, profitorul s-a băgat pentru reabilitare în PSDR-ul lui Sergiu Cunescu. Nu i-o plăcut şi o fugit Niculăiţă Minciună în PSM-u lui Ilie Verdeţ. Doar 3 luni. După care s-a ascuns la socialiştii lui Mohora. A trecut, apoi la ApR, unde ş-o reluat obiceiurile de jăcmănitor di studenţ. Iar când ApR-ul lui Meleşcanu dăde a sucomba, rectorul impostor sare în barca PSD, dând mâna cu ex-tătucul judeţului, Ion Solcanu. A garat o perioadă şi la PRM, însă Vadim, aşa nebun cum este, la trimis repede la plimbare. Plimbăreţul Nae mai face, apoi, un plonjon în barca liberală a Naşului Fenechiu, căruia îi pune pe tavă un doctorat (nici el nu mai ştie despre ce era!) undeva, la o pilă de-a sa PDL-istă, din Galaţi. La pachet a fost luat şi prefectul arestat Radu Prisăcaru, aşa, de sanchi! O altâ boacânî politicî o fost atunci când o bagat o gramadî di parali în curu lu Oajdea cari, după ci s-o văzut cu saci-n căruțî, l-o tratat cu flit. Pi urmî s-o dus pi la pedeliștii din Galaț șî Brăila, cari l-o bănit şî s-o făcut nevăzuţi. Aşa că nea Nae părea a intra pe vecie la naftalină. Mai ales că ultimii ani a luat la şuturi în cur de abia mai mergea sărăcuţul: nu i s-a recunoscut (că era ilegal!) calitatea de rector, a pierdut lupta pentru Universitatea „Petre Andrei”, nimeni nu-l mai lua în seamă de câte minciuni şi potlogării făcuse.

Şi totuşi… după luni de hibernare – gurile rele spun că şi-a tras şi amantă, dar noi nu credem aşa ceva, cî știm cî Gregoriana îi fatî cuminti – Nae „rectorul impostor” apare, pe 10.000 de epuroi de emisiune, la OTV, unde e lins, spălat, băloșat șî făcut „academician ilustru şi savant de renume mondial” (?) mai ceva ca Ceaușescu şi lăsat să bage braşoave despre educaţie şi nu mai înţelegem noi ce, pentru că, trebuie să vă spunem, tipul e şi fâlfâit. Cert este că, iacătă-ne ajunşi la capăt, unde, alături de Traian Dobre gornistul, pe listele PPDD, apare şi impostorul Nae Niculescu.

Păi bine, dom’le Dan Diaconescu În Direct, cu babalâci criptocomuniști de ăştia vrei matale să schimbi politichia românească? Cu răpciugi refuzate până și de Vadim? Ai sî agiungi di râsu cânilor din Caracal, cî aiștia o sî ti ardî mai rău ca la Buzău. Mai ghini i-ai trimite s-o cate pe Elodia, cî ar fi mai di folos. Succese și voturi dintre fese!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *