Nelu Leonte a ajuns la fundul sacului

Stimaţi ieşeni, dragi cetăţeni devotaţi ai Gorbanului! Ioan Leonte, fost edil de frunte al localităţii mai sus-menţionate, în prezent mai-marele nr. 2  din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Iaşi a ajuns falit. Surse avocăţeşti,  din rândul celor care l-au apărat pe controversatul primar într-un celebru dosar de corupţie cu terenuri şi alte acareturi, susţin că Leonte Ioan, alintat Nelu, a ajuns cam rupt în tur, neputându-şi onora obligaţiile contractuale. Eu personal am renunţat ca să-l mai reprezint în instanţă deoarece nu mi-a achitat onorariul. S-a plâns de mai multe ori că n-are bani, iar eu mi-am văzut de treabă. Nu mă interesează ce avocat îl apără acum. Nu muncesc pe gratis, a mărturisit, într-un exces de sinceritate, o sursă din justiţie, căreia, din motive obiective, nu îi vom dezvălui identitatea. Cu alte cuvinte, latifundiarul Leonte, cel care a trecut comuna Gorban prin foc şi sabie, timp de opt ani de zile, care a jucat pokeraş cu importanţi oameni de afaceri şi judecători din Iaşi şi, nu în ultimul rând, alba-neagra cu sute de hectare de teren, a ajuns la fundul sacului. Considerat cel mai pilos primar din judeţ, Nelu a devenit peste noapte şef-adjunct la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, chiar în ziua în care DNA l-a trimis în judecată într-un mega-dosar de corupţie.

Nelu Leonte a ajuns la fundul sacului

Ioan Leonte

File de bârfotecă  – Un dosar spumos cu interceptări, escrocherii, judecători, mult poker şi adrenalină

Jupânul Gorbanului a fost trimis în faţa magistraţilor pentru că ar fi arendat o păşune de cca 461 de hectare, gratuit, către una dintre firmele sale. Fostul primar era deja suspectat de fraudarea unor fonduri bugetare prin falsificarea documentaţiei privind exploatările agricole, iar ţăranii din comuna Gorban au rămas fără păşune pentru animalele lor. În vara lui 2012, Leonte a fost încătuşat de procurori după intabularea frauduloasă a cca 182 de hectare de teren din terenul menţionat. În acest mega-dosar extrem de interesant şi spumos mai sunt implicaţi un magistrat militar şi două judecătoare de la Tribunalul Judeţean Iaşi, respectiv Manuela Ciopraga şi Monica Lăcustă.

Conform DNA, Leonte i-ar fi promis 50.000 de euro judecătorului militar Radu Tărniceriu pentru a le convinge pe cele două judecătoare să pronunţe o sentinţă favorabilă privind intabulările frauduloase de păşuni din Gorban.

În loc de final, îi putem oferi domnului ex-primar Leonte, pardon, directorului adjunct al OPC Iaşi, un sfat mai mult decât prietenesc. Evident, gratis, căci ştim că nu prea are de unde. Şi, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu dă. Dragă Nelule! Impozitează-i şi matale pe toţi prietenii care-ţi umplu casa şi motelul la sfârşit de săptămână, pentru dragile şi iubitele lor partide de pokeraş. Un 10 la sută per partidă nu ar fi tocmai rău. Dacă nici aşa nu merge, jupuieşte-i bre pe toţi mahării cei cu parale multe, prin controale încrucişate, doar-doar vor face şi ei o chetă, ceva. Apoi dă-le cât mai repede banii avocaţilor! Căci lumea e rea şi discută.

Avocaţii Stan şi Bran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *