Nem tudom Attila

Nem tudom Attila

Nem tudom Attila• Tomeştenii vor avea de ales pe 9 decembrie între Relu Fenechiu, un afacerist cu statul, un inginer, un afacerist în faliment, un constructor şi un ungur

Un alt colegiu în care liberalii vor repurta un succes sforăitor este colegiul 2 – Tomeşti. Relu Fenechiu poată să doarmă liniştit pe toată perioada campaniei, că mandatul de deputat îi va veni cu siguranţă prin Poştă.

Tatăl liberalilor ieşeni va ieşi imbatabil din această confruntare, lejer peste 60 la sută, pe care o va avea cu un constructor, un organizator de baluri şi pe Unguru Bulan. Alianţa România Dreaptă l-a aruncat în acest colegiu pe Adrian Acostoaie, patronul firmei Ad Media Services, o firmă ce merge de câţiva ani numai în pierdere (oare acesta să fie motivul candidaturii?). Acest candidat, fără nici o notorietate, a fost adus în partid, de mânuţă, de tatăl său, Vasile Acostoaie, fost şef de serviciu în cadrul Consiliului Judeţean. Un alt Sorin Necunoscutu este candidatul PP-DD, Adrian Morariu, făcut politician la apelul bocancilor, în iarna grea a anului trecut. Cu asemenea ipochimene, stăpânul transformatoarelor poate defila la jeleul gol.

* * *

Cum despre ceilalţi candidaţi nu avem ce spune mai mult decât am spus, o să ne oprim asupra lui Fenechiu, deşi orice am spune (şi orice ar vrea să citească duşmanii lui) nu va va schimba cu nimic rezultatul votului.

Să-l tachinăm un pic pe Fenechiu

Relu Fenechiu este deputat de Iaşi din anul 2004 şi conduce filiala PNL de aproape zece ani. Fenechiu a fost în acest an şeful campaniei PNL pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fenechiu a fost acuzat de o serie de afaceri controversate cu statul, iar, în iunie 2012, a fost trimis în judecată de DNA pentru un prejudiciu de 6,4 milioane lei. Cel mai mare tun de care este acuzat acesta se referă al tranzacţionarea, în perioada 2002 – 2005, a zeci de transformatoare vechi în locul unora noi, către Electrica Moldova. Trei societăţi unde Fenechiu apare ca şi acţionar au vândut transformatoare vechi la Electrica Moldova contra unor sume ce totalizează 2,8 milioane de euro. Cele trei societăţi comerciale, La Rocca SRL, Fene Grup SRL şi Tehnorom SRL au cumpărat transformatoarele de la diferite întreprinderi de stat, acestea fiind plimbate între ele după care au fost vândute către Electrica Moldova, la suprapreţ. Din astfel de afaceri cu statul Fenechiu deţine două vile în municipiul Iaşi, de 343 mp şi 160 mp, dar şi terenuri în Iaşi, Abrud şi Roşia Montană. Maşinile de lux precum şi bijuteriile se ridică la mai bine de 300 de mii de euro. Nu este de omis din această prezentare nici cel mai luxos proiect imobiliar al afaceristului Fenechiu, complexul rezidenţial din Bucium. În acest complex în care Fenechiu deţine mai multe vile, Fenechiu a construit o biserică cu fonduri de la Guvern.

Gurile rele şi bătrâne, spun că, în trecut, Relu Fenechiu a făcut bişniţă cu papuci chinezeşti prin campusul Tudor Vladimirescu, perioadă în care tatăl său, Doru Fenechiu, era angajat la Navrom şi prăduia marinarii numai ca să aibă intrare pentru marfa de contrabandă pe care o aducea din voiaje.

* * *

În colegiul ăsta, unde lucrurile nu pot fi decât clare, ne mai roade şi că nem tudom Attila Orban.

Bunul şi Hunul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *