Nevestele şi Justiţia nu fac casă bună

Fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Valentin Iordan, schimbă nevestele ca pe şosete. Trecut cu puţin de vârsta de 40 de ani, procurorul Valică a fost un mare crai la viaţa sa (n.r.: şi încă mai este), deoarece a reuşit să-şi treacă în portofoliul personal unele dintre femeile celebre ale urbei.

Iordan Valentin

Iordan Valentin

Valică, brunetul cu ochi albaştri „a bifat”, la cele patruzeci de primăveri, un număr de trei căsnicii, una mai interesantă decât alta, plus …câteva zeci de cuceriri pasagere. Recent, ultima dintre soţiile oficiale ale anchetatorului, e vorba de Elena Valentina, în vârstă de 26 de ani, a înaintat o cerere de divorţ la Judecătorie, sătulă fiind de escapadele amoroase ale bărbatului.  În acţiunea de divorţ, ultima soţie a menţionat, negru pe alb, că, în urma căsniciei cu frumosul Valentin nu a rezultat nici un copil şi că n-are nici un fel de pretenţie la averea procurorului. De altfel instanţa de judecată a şi stabilit primul termen de judecată al dosarului de divorţ, fără minori, la data de 6 mai 2011.

Divoţ cu dublă repetiţie

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Iaşi, Valentin Iordan mai are doua mariaje nereuşite la activ: primul, cu judecătoarea Claudia Susanu, iar, apoi, cu procuroarea Monica Purselia Ştefan .

De cele mai multe ori, despărţirile procurorului au fost civilizate şi departe de ochii răi şi cârcotaşi ai lumii.

Una dintre căsniciile procurorului a depăşit însă toate graniţele şi tiparele bunului simţ. Mai precis, după un mariaj de numai patru luni de zile, Valică a fost la un pas de a o trimite după gratii pe fosta nevastă, Monica Ştefan, aceasta din urmă fiind de profesie tot procuror, dar şi colegă cu …soţul. Într-o plângere adresată judecătorilor, Iordan şi-a acuzat fosta nevastă, a doua, că nu i-ar fi înapoiat, după desfacerea căsătoriei, o combină frigorifică şi un aspirator.

Monica şi Valentin şi-au unit destinele în cursul lunii decembrie 2003, însă în primăvara lui 2004, cei doi au stabilit că nu mai pot convieţui împreună, pe motiv de …nepotrivire de caracter. După mai multe certuri şi discuţii ireconciliabile, procurorul Valentin Iordan a introdus două acţiuni în instanţă împotriva procuroarei Monica Ştefan Purselia. Prima a a fost chiar o plângere penală, în care Valică a acuzat-o pe fosta soţie de “abuz de încredere”. Motivul real al sesizării penale au fost doar câteva bunuri electrocasnice achiziţionate în timpul căsătoriei şi care, după divorţ, au fost revendicate de Iordan.

Lupte corp la corp cu dame ieftine, evident, contra cost

Una peste alta, ceea ce ar fi putut să se termine într-un mod civilizat, ca între doi intelectuali care, pe deasupra, mai sunt şi procurori şi se mai întâlnesc şi zilnic la birou, s-a transformat rapid într-o telenovelă tragi-comică dar şi de prost gust. Surse din anturajul unora dintre vajnicii noştri anchetatori din Procuratura locală ne-au informat că unul dintre motivele principale pentru care Elena Valentina, cea de a treia nevastă a lui Iordan, s-a decis să pună punct căsniciei, ar fi acela că bărbatul nu şi-ar fii uitat vechile sale „îndeletniciri”, adică acelea de a mai frecventa localuri deocheate, pline ochi cu fetiţe ieftine de companie, pentru câte vreo luptă corp la corp, evident contracost şi niciodată pentru triumful Justiţiei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *