Oarba cu balanța e masoancă

Lumea moare de necaz și baba se piaptănă! Ca și când toate problemele grave ale țării și ale justiției noastre schiloade și oarbe ar fi fost rezolvate în totalitate, membrii celui mai înalt for de verificare și control al magistraților, recte Consiliul Superior al Magistraturii, au hotărât recent că procurorii și judecătorii se pot înscrie când vor mușchii lor în orice organizație masonică locală,  națională, internațională ori din Calea Lactee. După ce i-au băgat pe toți corupții din țară în spatele gratiilor iar pe cei super-evazioniști i-au tras rapid și eficient în țeapă, ca pe vremea răposatului nostru voievod Vlad Țepeș, CSM-ul cel cu capul în nori a dat recent dezlegare la intrarea magistraților în Masonerie.

Surse din anturajul unor membri ai Consiliului care obișnuiesc să taie zilnic frunză la câini, în schimbul unor salarii lunare babane de cca 200 de milioane de lei vechi, ne-au informat că, pe la sfârșitul lunii aprilie 2013, o comisie specială din cadrul CSM a decis, cu majoritate de voturi, că legea le dă voie magistratilor să adere la orice forma de club, asociație, mișcare ori organizație de tip masonic. Mai mult, aceleași surse credibile și demne de încredere ne-au șoptit la ureche că dezbaterile și discuțiile din Consiliu, pe marginea acestui subiect, ar fi fost extrem de aprinse, chiar tensionate, pe motiv că unii dintre membrii CSM ar face și ei parte din tot felul de organizații masonice, mai celebre ori mai puțin celebre, și nu ar dori nici în ruptul capului ca pe lîngă ei să vină tot felul de neaveniți.

Dezbaterile referitoare la apartenența judecătorilor și procurorilor la Loja Masonică s-au datorat unei note interne aparținând Direcției Legislație, Documentare și Contencios din CSM, și în urma numeroaselor sesizări și propuneri venite chiar din partea unor magistrați din teritoriu care ar dori și ei să facă parte din Masonerie. Și în anul 2006, Inspecția judiciară a CSM a stabilit că magistrații romani pot fi masoni și se pot înscrie într-o organizație de tip mason însă acum poziția Consiliului a devenit una mai mult decât oficială și care pune definitiv parafa pe acest proiect controversat. Altfel spus, în termeni strict juridici, forul de control al magistraților a stabilit că legea le dă acestora dreptul să facă parte din societățile științifice și academice și din cele de drept privat, fără scop patrimonial, organizații non-guvernamentale, așa cum este constituită în România și asociația francmasonică, ca o persoană juridică privată, apolitică și fără scop patrimonial. Deci este foarte clar și oficial: judecătorii și procurorii pot fi masoni. Însă după această chestiune va exploda bomba-tiribomba.

Oarba cu balanța e masoancăJudecatorul militar Tărniceru, membru al Club Rotary Copou

Potrivit unor surse judecătorești dar și reprezentanți ai unor agenții de monitorizare și supraveghere a justiției, cică în România aproape un sfert dintre judecători sau procurori fac deja parte, de ani buni de zile, din organizații care au oarece rădăcini masonice. Cu alte cuvinte și mai pe înțelesul tuturor, în prezent CSM a legiferat intrarea magistratilor în Loja Masonică, ca să nu mai bată la ochi, să evite suspiciunile cârcotașilor și nu în ultimul rând să-i acopere pe acei magistrați-masoni. Și acum să vă dăm pe goarnă cum se spune și nume de magistrați ieșeni ce fac parte din astfel de structuri masonice. Primul pe listă este fostul președinte al Tribunalului Iași, actualmente colonel magistrat la Tribunalul Militar, Radu Tărniceru. Judecătorul, care face parte din Clubul Rotary Copou, după ce ani buni a fost în Rotary Iasi 2000, a recunoscut public acest lucru, ba chiar se mândrește cu statutul său de membru Rotary. În urmă cu cinci ani, și judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, a cochetat cu membrii unui club exclusivist, cu rădăcini masonice ori rotariene, supranumit „Cei 16 Apostoli”, sau cam așa ceva, din care mai făceau parte și o serie de cunoscuți afaceriști locali cum ar fi Neculai Apostol, Constantin Șorănescu ori generalul Ghiorghi Plai, fost șef al Poliției Române. Odată cu venirea crizei economice și a recesiunii, aceste cluburi s-au mai rărit, însă prieteniile au rămas. Evident, lista ar putea continua și cu alte nume de magistrați și avocați ieșeni, mai mult sau mai puțin sonore, pe cvare ne angajăm să le dezvăluim în săptămânile următoare.

Mimi, Kiki, Fifi, Pușa și Lola, cinci fete serioase ce vor să fie și ele „masoane” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *