Omerta la Centrul de Transfuzii Iaşi

Asistenta sefa de la centrul de transfuzii

Asistenta șefă de la centrul de transfuzii își arogă statutul de portar

Cunoaştem cu toţii criza de sânge prin care trec astăzi spitalele ieşene. Întrebarea e de ce? Să fi dispărut brusc toţi donatorii din Iaşi? Nuuuu. Atâta doar că la Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi pare să domnească un haos fără precedent iar acest haos pare să se fi iscat odată cu plecare Danielei Ilcenco de la conducerea acestei instituţii. Prin mijloace specifice aflăm că Daniela Ilcenco, a plecat în concediu de odihnă încă din luna noiembrie, lăsând întreaga responsabilitate în grija unei coordonatoare. Apoi la puţin timp şi-a dat demisia din motive necunoscute, iar postul a rămas vacant. Mai aflăm că responsabilităţile directoarei Ilcenco au fost preluate chiar de-a doua zi, până când doctoriţa Lavinia Scripcariu a fost numită aici ca interimar. Din motive, care scapă logicii plătitorului de CAS pe care l-am trimis în documentare la Centrul de Transfuzii, Lavinia Scripcariu a refuzat să ofere detalii privind activitatea Centrului, cu atât mai puţin să răspundă la întrebarea: unde au dispărut donatorii ieşeni. Răspunsul ei a fost: „nu vorbesc, nu bârfesc, nu stau la poze”.

În locul ei a trimis însă o asistentă o asistentă care să bareze accesul presei în instituţia pe care numai ea ştie cum o administrează.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, coordonatorul UPU-SMURD „Sf. Spiridon”, medicul Diana Cimpoeşu atrăgea atenţia că rezervele de sânge ajung la cazurile urgente greu sau deloc. După această semnalare, reporterii „Bârfa” au constatat că la Centrul de Transfuzii domnea haosul, în principal din cauza managementului deficitar, chiar dacă în fiecare dimineaţă existau suficienţi donatori.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *