Pamflet 100%: Liviu Brătescu, jurnal de Roman

Consilierul judeţean Liviu Brătescu revine la locul faptei electorale comise la alegerile parlamentare din 2012, mai precis la Roman, acolo unde a înfruntat-o pe „blonda preşedintelui”, Elena Udrea. Săptămâna trecută, Brătescu a preluat şefia organizaţiei liberale din Roman, parte a filialei judeţene nemţene păstorite tot de un ieşean, Mugur Cozmanciuc. Bucuros de noua sarcină de partid, Brătescu a făcut câteva scurte însemnări în jurnalul personal, în deja binecunoscutul stil care l-a consacrat pe Facebook.

„Mă bucur foarte mult că oamenii de la judeţeana nemţeană mi-au acordat încrederea lor şi m-au primit în rândurile lor aşa cum apele Bistriţei au primit în sânul lor lacul Izvoru Muntelui de la baraj. Că aşa mă simţeam şi eu la cârma Ateneului ieşean, ca un cârmaci cu pluta pe Bistriţa care n-avea unde vâsli la vale, ci numai la deal din cauza barajului care zăgăzuieşte pasiunile revoltătoare ale vârtejului liberal ce se învolburează în mine la şedinţele din Podu Roş unde n-am loc nici să respir de câţi s-au adunat acolo claie peste grămadă. Ieri am revenit în Roman cu sentimente tulburi ca apa de ploaie strânsă la rigolă pentru că mi-am adus aminte de duritatea vremurilor în care mă contram cu Elena Udrea.

Noroc cu Mugur Cozmanciuc, exilat de mai multă vreme la poalele Pietricicăi şi care mi-a dat o mână de ajutor şi mi-a făcut rost de un scaun cu burete bun şi comod ca să fiu şef peste Romanul liberal unde mă prezint la toţi cetăţenii drept ăla care a vrut s-o bată, evident că în alegeri, pe blonda cu breton a preşedintelui.

Însă tare mi-e că n-o să ştiu cum să mă mai descurc ba la Roman, ba la Ateneu, ba în Podu Roş cu atâtea şedinţe de analize şi strategii şi proiecte şi prelegeri şi lipitori de afişe şi prestaţii pe blog, of, of, grea-i viaţa de fruntaş liberal, dar măcar eu am o slujbă culturală care mă cizelează şi mă face, să par mai deştept decât par, ceea ce este esenţial în politică nu ca alţii care nu-s nici şefi, nici deştepţi şi de aia nu vor fi aleşi de oameni când va să fie ceasul lor de noroc în viaţă la alegeri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *