Pamflet: Invitaţie la barieră. Traian Dobre a trecut la dieta cu cafeină

De câteva săptămâni, fostul parlamentar Traian Dobre, actual moderator de emisiuni economice la o televiziune locală, trimite invitaţii bizare pe pagina sa de Facebook. “Să trecem de la facebook la face to face şi împreună vom găsi soluţii! Invitaţie! Vă aştept la o cafea a nevăzuţilor … vizibili! Până la urmă şi internetul are limitele sale!”, sună textul chemării lui Dobre, care a stabilit drept loc de întâlnire Bariera BAJTM. Şi mai straniu e faptul că acolo se află un local care este menţionat pe Facebook drept „rezervaţie naturală”. Curioşi, am asistat incognito la un dialog între amfitrionul Traian Dobre şi Vasile Hârciog, un client picat în plasă.

Traian Dobre: Bună ziua, intraţi, făceţi-vă comod! Bine aţi venit la colocviul săptămânal de la barieră, un concept nou lansat pe piaţă şi care sper să aibă succes. Cu ce să vă servesc, cu o cafeluţă, cu un ceai?
Vasile Hârciog: Să trăiţi, dom’ director, dar cred că am greşit adresa. Eu am venit să caut un ambreiaj pentru Matizul meu. Dumneavoastră nu ţineaţi aici piese de maşină?

Ehei, trecute vremuri, şi încă ce vremuri! Nu, stimate domn, de atunci am schimbat piesa, ca să zic aşa. O vreme am jucat rolul de parlamentar, acum sunt analist politic şi economic, dar să ştiţi că tot îmi mai place să meşteresc pe la câte-un şasiu. Problema e că nu mă mai ţine spatele, iar dacă n-ai spate în viaţă, ăla eşti!
Şi eu ce fac acum cu buburuza mea? N-o mai pot urni din garaj.

Ei, mai stai şi matale pe aci. Deocamdată, n-a mai venit nimeni dintre invitaţi, îmi mai ţii de urât. Ia zi-mi, ai cont de Facebook?
N-am, păcatele mele. A vrut să-mi facă nepotu-meu, cică să mai fiu la curent cu ce se întâmplă în lume. Dar eu n-am nevoie. Tot ce vreau să ştiu e cum e vremea mâine. De fapt, mai mult sciatica mea e interesată de buletinul meteo.

Nici nu ştiţi ce pierdeţi! Eu, de când am intrat pe Facebook, sunt un alt om. Am un profil nou. Ia, priveşte-mă din profil. Îţi pare că sunt Dobre de acum 10 ani?
Nu ştiu, eu v-am văzut din profil doar o singură dată, când dormeaţi în Parlament. Dar, da, parcă sunteţi altul.

Bineînţeles că sunt un cu totul alt Dobre! Uite, aici nu e un mic local în care servesc cafeaua cu invitaţii mei. Asta e de vrăjeală. De fapt, e o rezervaţie naturală în care vreau să atrag toţi bizonii şi elefanţii din politică. Să avem un loc în care să întinerim cu toţii, să spunem tot ce ne trece prin cap fără să ne fie teamă că ne surprinde vreun reporter cu cioara vopsită. Hai şi matale, că e loc şi de fazani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *