Pamflet: stenogramele discuţiilor dintre Astărăstoae şi Onofriescu

Avalanşa demisiilor din lumea bună a medicinii ieşene continuă să rostogolească la vale capete manageriale. La doar două săptămâni după ce Vasile Astărăstoae a renunţat la funcţia de rector al UMF Iaşi, iată că un alt celebru medic ieşean, Mircea Onofriescu, a demisionat din poziţia de director al Maternităţii Cuza Vodă. Graţie antenelor noastre bine amplasate unde trebuie, am surprins un dialog telefonic purtat între cele personaje de la vârful sistemului medical ieşean.

Vasile Astărăstoae: Salut, Mircea, dar ce am auzit? Ţi-ai dat demisia de la Cuza Vodă?Mircea Onofriescu: Da, păi nu se mai putea, Vasile! Toată ziua îmi băteau la uşă inspectorii de la ANI. Veneau deghizaţi în gravide. La cât de burtoşi erau, la început nu mi-am dat seama că e vrăjeală. Dar noroc că am un ecograf bun şi le-am vizualizat mandatele de percheziţie dosite sub buric.

Uite, asta-mi place la tine, tot profesionist ai rămas! Un adevărat slujitor al lui Hipocrat!
Merci, Vasile, tot galant ai rămas şi tu. Recunosc că sunt un om care nu se joacă atunci când e vorba de meserie. Mai ales la cabinetul meu privat, unde sunt cel mai meseriaş. La stat nu poţi să-ţi împlineşti vocaţia, este că am dreptate?

Mie-mi spui? Am o grămadă de exemple, dar nu le pot cita, că vor apărea în cine ştie ce stenograme. Ce fel de medic e ăla care nu gustă un pic din liberalismul profesiei sale? Iar liberal înseamnă bani, tată, nu glumă!
Da, dar vezi tu, banii înseamnă liberalism, dar nu şi libertate. De aia am zis că e mai bine să intru într-un con de umbră, decât să intru în cine ştie ce zonă umbroasă şi răcoroasă.

Corect! E bine să acţionezi preventiv pentru a evita arestul preventiv.
Ai dreptate, e mai uşor să previi, decât să tratezi. Şi apoi, văd că circulă prin Iaşi un virus, o infecţie spitalicească greu de tratat. Doar mă ştii cât sunt de ipohondru. De aia m-aş duce vreo două săptămâni la vreun congres prin SUA, apoi într-un concediu de odihnă, poate scap de molima asta.

Bun aşa! Îţi spun eu, concediul de odihnă e cea mai bună metodă de prevenţie. De ce să te intoxici de la toţi inspectorii ANI? Aştia nu umblă cu mâinile curate, au tot felul de eczeme provocate de banii murdari pe care pun mâna.
Deja încep să mă sperii! Nu, serios, nu mă băga în boale. Prin urmare, trebuie să mă spăl bine după ce dau mâna cu ei?

Mai bine apucă-te şi fă un duş în seiful tău de acasă. Eu mi-am montat un ditamai jacuzzi în sufragerie. Ştii ce relaxant este să te frece pe spate un teanc de euro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *