Bârfe cupaj, le dăm fără reglaj

Cu dreapta pe trăgaci. Cine-i turnătorul leberal? Noul Cod Civil a introdus o noutate când e vorba de pus pirostriile: ai voie să închei un contract prenupțial: tu vii cu vila, eu cu mașina, o să dau doar 300 de lei în casă că mai am de plătit și pensie alimentară fostei etc. E bine, că știi clar de unde pleci și unde ajungi în caz de ceva. Nasol e că se duce naibii tot romantismul, iar căsnicia devine contract cu clauze clare. Cam așa și cu proaspăta căsnicie liberală, casă de piatră să aibă! De la bun început au fost şicane de tot felul. Mai nou, cică ar fi un ins care a înroşit telefoanele grangurilor de la Bucale pe care îi tot sună şi le toarnă tot din filiala marelui partid de dreapta. Iar gurile rele zic că unele dintre turnătorii seamănă teribil de bine cu unele adevăruri incomode. Mda, acu’ în filială s-a pornit o adevărată vânătoare pentru a-l identifica pe „sifonar”. Noi îl ştim, dar nu vi-l spunem. Încă.

Un deces straniu, flecăreală din belşug: Recent, o tragedie a lovit lumea artistică ieșeană, când singurul bas al Operei și-a luat zilele. Nu e subiect de miștocăreală, mai ales că omul chiar avea o voce splendidă, iar viitoarele premiere îi vor simți lipsa. Totuși, nimeni nu a reușit să înțeleagă motivele gestului. Că nu avea apă în casa abia cumpărată, pe care oricum era în prag să o vândă, cam vag, nu credeți? Se zice că un motiv mai apropiat de realitate ar fi faptul că basul era unul din oamenii de bază ai șefei, pe linie administrativă. De genul, „vrei roluri? Scoți castanele din foc prin tribunale, pentru diverse boacăne făcute de management”. Că omul picase în dizgrație și se vedea pus în situația de a scoate castanele pe barba lui sau pur și simplu se săturase de un joc prea puțin artistic, nu putem ști. Dar tot ne putem pune întrebări…

S-a rezolvat criza apei chioare, primarul şi-a luat un concediu: Zilele astea la Pașcani, premarele e prins între ciocan și nicovală pe tema apei. Dacă lucrează pe mai departe cu ieșenii de la Apa Viral, se scoate cu investiții de 10 milioane de iepuroi, îi mulțumește pe cei care au semnat deja contracte, adică locuitorii de la case și o bună parte din cei de la blocuri, care n-ar avea nik împotrivă, dar și-i pune în cap pe cei 3.000 care nici nu vor să audă de Apa Viral. Iar ăștia fac scandal. Dacă nu lucrează cu Apa Mortal, cei 3.000 se liniștesc, dar se duc naibii investițiile. Crâncenă dilemă. Păi, să nu-ți iei concediu și să-i lași pe ceilalți să se spele pe cap cu problema? Ceea ce a și făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *